Bunların yanı sıra "siyasi diyaloğun artırılması, Türkiye ve AB arasında çeşitli formatlarda zirvelerin düzenlenmesi, terörizmin her türlüsüne karşı ortak işbirliği yapılması, Türk vatandaşları için vize serbestisinin getirilmesi, düzenli ve gelişmiş enerji ve ekonomi diyalogları ve Gümrük Birliği'nin niteliğinin yükseltilmesi" de masada olacak.
ÜYELİK MÜZAKERELERİ
Zirvede gündemi belirleyecek diğer bir konu da durma noktasına gelen üyelik müzakerelerinin yeniden canlandırılması. Ankara, 15 Ekim'deki zirvenin sonuç bildirgesinde yer alan ifadelerle AB belgelerine giren konuya dair net kararlar alınmasını istiyor. Fasıllar üzerindeki vetoların kaldırılması ve yeni fasılların açılması Türkiye açısından öncelik taşıyor.
Taslak bildirgede de enerji, yargı ve temel haklar, adalet, özgürlük ve güvenlik ile dış, güvenlik ve savunma politikaları fasıllarının 2016'da açılmasına yer veriliyor.
GÜNEY KIBRIS'IN VETOSU
Buna karşın taslakta bahsedilen fasılar üzerinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin vetosu var. Zirvede başarı için Rumların, diğer üyelerden gelecek baskıyla geri adım atması şart.
VİZE SERBESTİSİ
Zirvede, Türk vatandaşlarının AB ülkelerine vizesiz seyahat etmesi de gündemde olacak. Türkiye, 2017 yılı başında vizesiz seyahatin başlamasını istiyor. Zirve bildirgesinde bu konuda bir yol haritasının kayda geçmesi bekleniyor. AB Komisyonu'nun 2016 Mart ayı başında vize serbestisi konusundaki ikinci raporunu yayımlayacağı belirtilen taslak bildirgede, eğer bir değişiklik olmazsa, "AB-Türkiye geri kabul anlaşması Haziran 2016'dan itibaren tamamen uygulanabilir olacak" ifadesine yer verilecek. Anlaşmanın uygulanması durumunda Komisyon, üçüncü raporunu Ekim 2016'da yayımlayarak, sonbaharda vizesiz seyahat için tavsiye kararını açıklamış olacak. Fakat, vizelerin kalkması AB liderlerinin onayı ile mümkün olacak.
Taslakta, AB ve Türkiye arasında senede 2 kez zirve düzenlenmesi de yer alıyor. Zirvelerde, "dış ve güvenlik politikası ile ilgili tartışmalar ve işbirliğinin" ele alınması öngörülüyor. Türkiye dahil aday ülkelerin 2006 öncesinde olduğu gibi, AB Liderler Zirveleri'ne davet edilip edilmeyeceği ise halen tartışılmakta.
Ayrıca Türkiye'ye terörizmle mücadelede finansal yardım yapılması da taslakta yer alan diğer bir madde olarak öne çıkıyor.