American Heart Association Journal'da yer alan makalede sonuçlarına yer verilen araştırmaya göre, günde en fazla 5 fincan kahve içmek bazı hastalıklardan ölüm riskini azaltıyor.
Araştırmacıların 30 yıl boyunca takip ettikleri yaklaşık 168 bin kadın ve 40 bin erkek üzerinden elde ettikleri bulgulara dayandırılan makalede, kafeinli ya da kafeinsiz düzenli kahve içmenin kalp ve damar hastalıkları, tip 2 diyabet, intihar ve nörolojik sorunlar nedeniyle ölüm riskini azalttığı belirtildi.
Araştırmacılardan Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Okulu Doktora Öğrencisi Ming Ding, makalede yer alan açıklamasında, kahvede bulunan biyoaktif bileşenlerin insülin direncini ve sistematik inflamasyonu azalttığını belirtti. Öte yandan Ming, kahve içme ile ölüm oranının azalması arasındaki ilişkinin nedeninin tam olarak ortaya çıkması için daha fazla çalışmaya gerek olduğunu vurguladı.
Makalenin yazarlarından Harvard Üniversitesi profesörlerinden Frank Hu da düzenli kahve tüketiminin sağlıklı ve dengeli bir beslenme ile değerlendirilmesi gerektiğini kaydederek, hamileler ve çocukların kafein içeren kahve ve diğer içecekler konusunda dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.