Ülkesinin ise 'bütünleşme içinde bütünleşme' olarak tanımlanabilecek şeffaf projelere destek verdiğini belirten Putin, örnek olarak da Yeni İpek Yolu ile Avrasya Ekonomik Birliği'nin (AEB) birleştirilmesine yönelik projeyi göstermişti.
Bu arada Sputnik'e konuşan Rusya Bilimsel Araştırma Enstitüsü'nün Doğu Avrupa ve Orta Asya Akademisi'nden uzman Jiang Yi, Yeni İpek Yolu ile AEB'nin birleştirilmesinin önemini değerlendirdi.
"Yeni İpek Yolu projesinin Avrasya Ekonomik Birliği ile birleştirilmesi önemi bir politik sinyal" diyen Yi, "Proje aynı zamanda bölgesel bir yeniden düzenlemenin ve ekonomik gelişim düzeninin de sinyalini veriyor. Nitekim ekonomisi gelişen ülkeler yeni işbirliği pazarları oluşturmak için çabalarını birleştiriyor" ifadelerini kullandı.
'KÜRESEL EKONOMİNİN KALKINMASINDA İTİCİ ROL OYNAYABİLİR'
İki projenin birleştirilmesinin küresel ekonominin yeniden canlanması ve gelişen ülkelerin ekonomilerinin daha da iyileşmesi için yeni şanslar yarattığı yorumunu yapan Yi, "Projelerin birleşmesi gelişime yönelik olduğu için, yakın gelecekte küresel ekonominin kalkınmasında da itici rol oynayabilir" dedi.