00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
09:03
23 dk
HABERLER
11:00
6 dk
HABERLER
12:00
6 dk
HABERLER
13:00
5 dk
HAFTA SONU HALLERI
13:05
111 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:00
5 dk
HABERLER
18:00
5 dk
HABERLER
07:00
6 dk
HABERLER
09:00
5 dk
HABERLER
11:00
5 dk
DÜNYA HABERİ
11:06
14 dk
PARANIN HAREKETİ
11:21
16 dk
HABERLER
12:00
5 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
3 dk
HABERLER
19:00
15 dk
YEŞİLÇAM'IN UNUTULMAZ İSMİ
19:20
9 dk
SESLİ HABER
19:41
2 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
Yılın Astronomi Fotoğrafçısı Yarışmasının finalistleri - Sputnik Türkiye
MULTİMEDYA
Politika, uluslararası ilişkiler, bilim, magazin, tarih, sanat gibi farklı alanlarda hazırlanan fotoğraf galerisi, video galerisi, infografik, hareketli grafik ve karikatürler.

Bu baklavayı içebilirsiniz

Abone ol
Ağır bir tatlı olması nedeniyle yazın tercih edilmeyen baklava, Samsun'daki bir restoranda, süt, dondurma, buz ve fıstık eklenerek blenderden geçirildikten sonra 'içilebilir baklava' adı altında servis ediliyor.

Ağır bir tatlı olması nedeniyle yazın tercih edilmeyen baklava, Samsun'daki bir restoranda, süt, dondurma, buz ve fıstık eklenerek blenderden geçirildikten sonra 'içilebilir baklava' adı altında servis ediliyor.

 

© AA / Erçin Top Atakum ilçesindeki restoranın müdürü Özkan Özcan, 2 yıl önce Bodrum'da kendisine ait işletmede, içilebilir baklava üretmeye başladığını söyledi.
İçilebilir baklava - Sputnik Türkiye
1/5
Atakum ilçesindeki restoranın müdürü Özkan Özcan, 2 yıl önce Bodrum'da kendisine ait işletmede, içilebilir baklava üretmeye başladığını söyledi.
© AA / Erçin Top Çok sevilen ancak sıcak havalarda şerbetinden dolayı tercih edilmeyen baklavayı insanlara nasıl daha çok sevdirebileceğini düşündüğünü anlatan Özcan, "Baklava şerbetli bir tatlı olduğu için sıcak havada tüketimi bir hayli zor. İnsanlara sıcakta baklavayı nasıl yedirebileceğimizi düşündük. Sonra yedirmek yerine içirmek fikri aklımıza geldi. 'Baklavayı insanlara soğuk içirelim' dedik ve nihayetinde böyle bir ürün keşfettik" dedi.
İçilebilir baklava - Sputnik Türkiye
2/5
Çok sevilen ancak sıcak havalarda şerbetinden dolayı tercih edilmeyen baklavayı insanlara nasıl daha çok sevdirebileceğini düşündüğünü anlatan Özcan, "Baklava şerbetli bir tatlı olduğu için sıcak havada tüketimi bir hayli zor. İnsanlara sıcakta baklavayı nasıl yedirebileceğimizi düşündük. Sonra yedirmek yerine içirmek fikri aklımıza geldi. 'Baklavayı insanlara soğuk içirelim' dedik ve nihayetinde böyle bir ürün keşfettik" dedi.
© AA / Erçin Top Özcan, ürünün, Bodrum'da yerli ve yabancı turistlerce ilgi gördüğünü belirterek, aynı ürünü Samsunlulara da ulaştırmak istediğini ve çalıştığı işletmede içilebilir baklava üretimine başladıklarını ifade etti.
İçilebilir baklava - Sputnik Türkiye
3/5
Özcan, ürünün, Bodrum'da yerli ve yabancı turistlerce ilgi gördüğünü belirterek, aynı ürünü Samsunlulara da ulaştırmak istediğini ve çalıştığı işletmede içilebilir baklava üretimine başladıklarını ifade etti.
© AA / Erçin Top Müşterilerinden olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Özcan, "Şu an gayet memnunuz, herkes tüketiyor. İnsanlar ilk duyduklarında çok şaşırıyor. 'Nasıl yani? Yıllardır yediğimiz baklavayı artık içecek miyiz' diyorlar. 'Evet, hem de buz gibi içeceksiniz' diyoruz. İçtiklerinde de gayet memnun kalıyorlar" diye konuştu.
İçilebilir baklava - Sputnik Türkiye
4/5
Müşterilerinden olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Özcan, "Şu an gayet memnunuz, herkes tüketiyor. İnsanlar ilk duyduklarında çok şaşırıyor. 'Nasıl yani? Yıllardır yediğimiz baklavayı artık içecek miyiz' diyorlar. 'Evet, hem de buz gibi içeceksiniz' diyoruz. İçtiklerinde de gayet memnun kalıyorlar" diye konuştu.
© AA / Erçin Top Özcan, ürünün ana malzemesinin şerbet dökülmemiş kuru baklava olduğunu anlatarak, "Bir porsiyon için 3 dilim fıstıklı kuru baklava kullanıyoruz. Yarım yağlı soğuk süt, bir top fıstıklı dondurma, 7-8 buz parçası kullanıyoruz. Üzerine süslemek için toz fıstık atıyoruz" dedi.
İçilebilir baklava - Sputnik Türkiye
5/5
Özcan, ürünün ana malzemesinin şerbet dökülmemiş kuru baklava olduğunu anlatarak, "Bir porsiyon için 3 dilim fıstıklı kuru baklava kullanıyoruz. Yarım yağlı soğuk süt, bir top fıstıklı dondurma, 7-8 buz parçası kullanıyoruz. Üzerine süslemek için toz fıstık atıyoruz" dedi.
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала