Düzenlediği basın toplantısında konserin papaz kıyafetleriyle yapıldığını ifade eden Adıgüzel, Kars'ın her bir karış toprağında şehit kanı bulunduğunu belirterek, "1915 olaylarında yüz binlerce Müslüman Türk soydaşımız bu Ermeniler tarafından soykırım ve katliamlara uğratılmadı mı? Fazla değil, daha bundan 23 yıl önce Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinin Hocalı köyünde yüzlerce soydaşımıza soykırım yapan bu Ermeniler değil miydi? Yaptıkları bu hareketle ne amaçlanmak isteniyor? Bunların içerideki destekçileri kimlerdir? Hangi satılmış basın mensupları bunlar ile ortaklaşa hareket ediyor? Herkes haddini bilecek ve bu saatten sonra ayağını denk alacaktır. İçeriden ve dışarıdan satılmış hain beyinler tarafından sabrımız zorlanmak mı isteniyor? Yoksa bizler de Kars caddelerinde Ermeni avına mı çıkalım?'' diye konuştu.
'YAPMAYACAĞIMIZ ANLAMINA GELMESİN'
Adıgüzel, Türkiye'nin gösterdiği tutumun Ermenistan tarafından karşılık göremeyeceğini vurgulayarak, Ermenistan'a gidip Türk bayrağı açamadıklarını ifade etti.
"Onların kutsal saydığı bir yerde konser verebilir miyiz ya da mehteran takımını yürütebilir miyiz? Bizler bunları belki şimdilik yapmıyoruz ama bu yapmayacağımız anlamına da gelmesin ve bunların hepsini not ettik" diyen Adıgüzel, bir daha buna benzer bir durum olduğunda gereğini yapacaklarını vurguladı.
Ermenistan'ın ünlü piyanisti Tigran Hamasyan; Türkiye, Ermenistan, Gürcistan, Lübnan, Fransa, Belçika, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Almanya, Lüksemburg, Rusya ve ABD'de toplam 100 kilisede vereceği konserleri kapsayan adak projesi ''Luys i Luso'' ile 30 Haziran'a kadar Türkiye'nin farklı kentlerinde vereceği konserlerin ilkini Kars'ta Ani Harabeleri'nde gerçekleştirdi.
Kafkasya Ticaret ve Kalkınma Ağı ile Kars Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği'nce yürütülen proje kapsamında Kars'a gelen piyanist Hamasyan ve beraberindeki 25 kişilik Ermenistan Devlet Oda Korosu üyeleri, Türkiye-Ermenistan sınırındaki Ani Harabeleri ve tarihi yerleri ziyaret etti.