Snowden, ABD yönetiminin yasadışı ve etkisiz olduğunu kabul ettiği total izlemeyi geri getirmek için bahane olarak terörü göstermeye çalıştığını söyledi. Snowden, "Sorun, somut yasa tasarıları değil, ABD yönetiminin kitlesel izleme programını yasadışı ve etkisin olarak kabul etmesine rağmen, terör tehdidini bahane göstererek programın geri getirilmesini desteklemeleri" dedi.
Snowden, kitlesel izleme programının terörizme karşı mücadelede etkisiz olduğunu gösterdiğini de sözlerine ekledi.
Beyaz Saray, bugün Senato'dan ülkede kapsamlı izleme programını uzatan yasa tasarısını düzeltme yapmadan kabul etmesini talep etti.
21 ÜLKEDEN YANIT BEKLİYOR
Snowden, Rusya dışında diğer ülkelere gönderdiği sığınma talebine de değindi. Eski CIA çalışanı, "Batı Avrupa dahil 21 ülkeye sığınma talebimi gönderdim. Halen onlardan yanıt bekliyorum" dedi.
"I've applied for asylum in 21 different countries, still waiting for response. And wake up every day with a smile on my facet" #AskSnowden
— Lucie Gagniarre (@luciegagniarre) 2 Haziran 2015
Wikileaks'in hukukçusu Sarah Harrison, 30 Haziran 2013'te, Snowden'in geçici sığınma talebi ile 21 ülkeye başvurduğunu açıklamıştı. Aralarında Almanya, Avusturya, İspanya, İtalya, Hollanda, Norveç, Polonya, Finlandiya ve İsviçre gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra, Bolivya, Brezilya, Venezüella, Hindistan, Çin ve Küba da vardı.
Edward Snowden, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın İngiltere Başbakanı David Cameron'un e-postasını okuyabileceğini iddia etti.
Snowden, "Cameron, diğerlerle birlikte veri tabanında bulunuyor. Yani Ulusal Güvenlik Ajansı Şefi isterse bunu yapabilir" dedi.