Açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hitabıyla başlayacak ilk oturuma, 28 müttefik ülke dışişleri bakanlarının yanı sıra Afganistan ve RSM ortağı ülkeler Avustralya, Avusturya, Azerbaycan,
Bosna-Hersek, Ermenistan, Finlandiya, Gürcistan, İrlanda, İsveç, Karadağ, Makedonya, Moğolistan, Ukrayna, Yeni Zelanda, Güney Kore, Japonya ve Ürdün'ün dışişleri bakanları veya üst düzey temsilcilerinin; ayrıca AB temsilcileri ile BM Genel Sekreterinin Afganistan özel temsilci yardımcısının katılımının öngörüldüğü kaydedildi.
UKRAYNA KRİZİ DE ÖN PLANDA OLACAK
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Toplantının ikinci gününde, 2016 Varşova Zirvesi'ne giden süreçte İttifak içinde yapılacak çalışmalar 28'li formatta ayrıntılı olarak görüşülecektir. Türkiye'nin NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na bu yıl evsahipliği yapmasının, içinde bulunduğumuz uluslararası güvenlik ortamında ülkemizin kolektif savunma ve İttifak dayanışmasına atfettiği önemin ve NATO içerisindeki başat rolünün göstergeleri olduğuna inanılmaktadır."
KOMMERSANT: RUSYA-NATO ARASINDA ÖZEL MEKANİZMALAR KURULABİLİR
Gazete, Ukrayna krizi nedeniyle askıya alınan Rusya-NATO işbirliğinin yeniden başlaması için Moskova ile Brüksel arasında özel mekanizmalar kurulabileceğine dikkat çekti.
LAVROV, 'NATO İLE RUSYA ARASINDA SICAK HATTA İHTİYAÇ VAR' DEMİŞTİ
Steinmeier ise, "Geçen yıl yaptığımız tartışmaların ardından, şimdi askeri bilgi alışverişini canlandırıyoruz. Bence bu her iki taraf için çok önemli" yorumunda bulunmuştu.