Buna göre, bankanın kurucu üyeleri şu ülkelerden oluştu:
Çin, Türkiye, Fransa, Almanya, Bangladeş, Brunei, Kamboçya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Ürdün, Kazakistan, Kuveyt, Kırgızistan, Laos, Lüksemburg, Malezya, Maldivler, Malta, Moğolistan, Myanmar, Nepal, Yeni Zelanda, Umman, Pakistan, Filipinler, Katar, Suudi Arabistan, Singapur, Sri Lanka, İsviçre, Tacikistan, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, Özbekistan, Vietnam, İran, İspanya, Güney Kore, Hollanda, Brezilya, Gürcistan, Avusturya, Finlandiya, Danimarka, Avustralya, Rusya, Mısır, Norveç, İsveç, İsrail, Güney Afrika, Azerbaycan, İzlanda, Portekiz ve Polonya.
Çin Maliye Bakanı Yardımcısı Şi Yaobin, bankanın kurucu üyelerinin 37'sinin Asya'dan, 20'sinin ise Asya dışındaki ülkelerden olduğunu söyledi. Şi, açık ve kapsayıcı bir banka olarak gelecek dönemlerde de üyeler arasında istişarelerle yeni üye almaya devam edeceklerini, ama kurucu üye alımının sona erdiğini belirtti.
Banka kurucu üyelerinin nisan sonunda Pekin'de, mayıs sonunda da Singapur'da bir araya geleceklerini ifade eden Şi, söz konusu bankanın yönetim taslağının haziran sonu gelmeden imzalanacağını kaydetti.
Çin’in, kuruluş sermayesinin 50 milyar dolarlık kısmını karşılamayı taahhüt ettiği bankanın toplam sermayesinin 100 milyar dolar olması ve 2015 sonunda faaliyetlerine başlaması hedefleniyor.
Tayven ve Kuzey Kore’nin üyelik başvuruları reddedilmişti. ABD ve Japonya kurucu üyelik için başvuruda bulunmamıştı.