BM Sözleşmesi'nin güç kullanımına izin veren 7. şartı dayanak gösterilerek kaleme alınan tasarı, Rusya'nın çekimser kalmasına rağmen, 14 ülkenin desteği ile konseyden geçti. Böylece eski Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in oğlu Ahmed Ali Salih ile Husi liderlerinden Abdulmalik el-Husi'ye doğrudan ya da dolaylı silah temini, satışı ve transferi yasaklandı.
Tasarıda, Husilerden şiddet olaylarından koşulsuz olarak vazgeçmeleri, ele geçirdikleri bölgelerden çekilmeleri, el koydukları askeri malzemeleri iade etmeleri ve siyasi tutuklular ile çocuk askerleri hemen salıvermeleri istendi.
Tüm taraflardan da yabancı ülke vatandaşlarının, yardım görevlileri ve diplomatların tahliyesine imkan sağlanmasını talep eden tasarıda, insani yardım ulaştırılması için Yemen hükümeti ile koordineli şekilde çatışmalara ara verilmesi öngörüldü.
Bu tasarının kabul edilmesiyle Yemen'de ambargo uygulananların sayısı 5' çıktı. BMGK, Kasım 2014'te de Salih ile Husi liderlerine yaptırım uygulanmasını kabul etmişti.
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, Yemen'de çatışmaların yeniden alevlenmesinde BMGK'de alınan kararın etkili olduğunu vurguladı. Rusya'nın ambargo kararını BMGK'deki ilgili komitenin alması gerektiği yönündeki talebini hatırlatan Gatilov, ancak bu talebin dikkate alınmadığını ve ambargo uygulanacak isimlerin tasarıya eklendiğini belirtti. Gatilov, Rusya'nın çekinceleri göz önüne alınmadığı için oylamada çekimser oy kullandıklarını söyledi.
Bu arada koalisyon güçleri, başkent Sana ve Aden kentide yoğunlaştırdıkları operasyona devam ediyor. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, koalisyon güçlerine bağlı uçaklar, Aden'in güneydoğusunda bulunan Maaşik bölgesindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresindeki Husilere ait hedefleri bombaladı.