İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen tanıtıma katılan İş ve Yeteneklerden Sorumlu Bakan Vince Cable AA'ya yaptığı açıklamada, araçların prototipleri için yaklaşık 20 milyon sterlin yatırım yapıldığını belirtti.
Araçların ileride trafiğe çıkabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılacağını kaydeden Cable, "Teknoloji şimdiden çok gelişmiş bir seviyede. Araçların trafiğe çıkması için gerekli bütün düzenlemeler, sigortacılık alanındaki düzenlemeleri eş güdümlü bir şekilde hazırlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.
İngiltere'nin Greenwich, Bristol, Milton Keynes ve Coventry bölge ve şehirlerinde başlayacak testlerde 3 farklı araç yola çıkacak.
TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ
Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin de elektrikli araç geliştirilmesi konusunda artan ilgisinin olumlu olduğunu belirten Vince Cable, "Türkiye ile tabii ki işbirliği yapmakla ilgileniyoruz. Ben bizzat son yıllarda Türkiye'de bulundum. Birlikte Türk şirketleri ve Türk hükümeti ile işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz. Uzmanlığımızı paylaşmak isteriz" ifadelerini kullandı.
TRAFİK KAZALARI AZALTILACAK
İngiltere Ulaştırma Bakanı Claire Perry ise, üç yıllık bir deneme süresinin sonunda sürücüsüz araçların geliştirilmesinin nihai aşamasına gelineceğini kaydetti.
Yakın zamanda sürücüsüz araçların ulaştırmada kullanılmaya başlanabileceğine işaret eden Perry, "Üretici firmalar 2020 yılında bu araçların yollara çıkmaya hazır olabileceğini söylüyor. Tam olarak zaman veremiyorum ama gelecek 10 yıl içerisinde bu teknolojiyi yollarda görebiliriz" dedi.
İngiltere'nin dünyanın en büyük otomotiv üreticilerinden olduğunu belirten Perry, "Trafik kazalarının yüzde 93'ü insan hatasından meydana geliyor. Bu, sigortacılık endüstrisi için de bir yük. Yolların bakımı ve güvenlik için çok büyük harcama yapıyoruz. Bu gideri azaltabiliriz. Yollarda güvenliği artırmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.