DÜNYA

'Filistin, ABD'nin tutumuna rağmen BM üyeliği için çabalarına devam edecek'

ABD'nin Filistin'in BM'ye üyeliği önünde engel çıkaran tutumuna tepkili olan Filistin yönetimi, üyelik için girişimlerini sürdürüyor.
Sitede oku
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın danışmanı Mahmud el-Habaş, ABD'nin muhalefetine rağmen BM'ye tam üyelik için çabalarını sürdüreceğini söyledi.

Sputnik'e demeç veren el-Habaş, "ABD'nin çıkardığı tüm engellere rağmen Filistin, bir devlet olarak BM'ye tam üyelik çabalarına devam ediyor ve edecek" dedi.

El-Habaş, Filistin devletinin bazı Avrupa ülkeleri tarafından tanınması için girişimlerini sürdüreceğini de belirtti.

7 Ekim saldırısından İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun saldırılarına tepki gösteren bazı Avrupa ülkeleri Filistin'i tanıma kararı almıştı
İspanya, Norveç ve İrlanda, Filistin'i uluslararası hukuka ve ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına uygun şekilde 1967 sınırlarıyla 28 Mayıs'ta tanıdıklarını duyurmuştu.

Hangi NATO üyeleri Filistin’in tanıyor

NATO üyesi olan Türkiye, Arnavutluk, İspanya, Bulgaristan, Çekya, İzlanda, İsveç, Macaristan, Norveç, Polonya, Karadağ, Slovenya, Slovakya, Romanya çeşitli tarihlerde Filistin Devletini resmen tanıdı.

Hangi NATO üyeleri Filistin'i tanımıyor

ABD, Almanya, Belçika, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İtalya, Kanada, Lüksemburg, Portekiz, Yunanistan, Kuzey Makedonya, Letonya, Litvanya ise Filistin'i devlet olarak tanımıyor.
Yorum yaz