YERİ VE ZAMANI

Üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş 12 gündür kayıp: ‘Aileye neden geç haber verildi?’

Gazeteci Güçlü Özgan, Radyo Sputnik’teki Yeri ve Zamanı programında, üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in kaybolduğu günden itibaren yaşananlara değindi. Özgan, “Yurtlardaki kuralların nasıl olduğunu çok iyi biliyoruz. Bir öğrenci 16 saat boyunca kayıpken yurt neden aileye bu kadar geç haber veriyor bunun da sorgulanması gerekiyor.” dedi.
Sitede oku
Van’da 11 gündür kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in babası Nizamettin Kabaiş, çalışmaların genişletilmesi çağrısı yaptı. Baba Kabaiş tüm kamera kayıtlarının incelenmesini istedi.
Yurdun aileye ve polise geç haber verdiğine vurgu yapan Güçlü Özgan, konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:
“21 yaşındaki bir genç kızımızdan bahsediyoruz. 27 Eylül’de yurttan çıkıyor ve daha sonra kendisinden haber alınamıyor. Yurt bir şekilde aileye ve polise geç haber veriyor. 26 Eylül’de ailesiyle konuşuyor, kaybolduğu gece ‘Marketten bir şeyler alıp yurda döneceğim’ diyor. O gece kayboluyor ve telefonu ve kulaklığı öğrenciler tarafından Van Gölü sahilinde bulunuyor. Eşyalarının bulunduğu sahil bölgesinin öğrencilerin çok sık geçtiği bir bölge olduğu söyleniyor. Baba, göl çevresindeki kamera kayıtlarının ise ortaya çıkmadığını belirtiyor. Yurtlardaki kuralların nasıl olduğunu çok iyi biliyoruz. Bir öğrenci 16 saat boyunca kayıpken yurt neden aileye bu kadar geç haber veriyor bunun da sorgulanması gerekiyor. ”
Yorum yaz