DÜNYA

Beyrut'ta art arda patlama yaşandı

İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmalar tırmanırken Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta çok sayıda patlama sesi duyuldu. Patlamaların ardından başkentte yoğun duman bulutları gözlemlendi. Saldırıda İsrail ordusu, 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 76 kişinin ise yaralandığını duyurdu.
Sitede oku
Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney bölgesinde yaklaşık 10 patlama sesinin ardından dumanlar yükseldi.
Lübnan'ın resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesindeki Hureyk Mahallesi'nin bir dizi hava saldırısıyla hedef alındığı belirtildi. Patlamalar, Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmadan sonra gerçekleşti. İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Dahiye bölgesine düzenlediği hava saldırılarında 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 76 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Hasan Nasrallah öldü mü?

For News’te yapılan yayınlarda vurulan noktanın Nasrallah’ın bulunduğu yer olduğunu iddia edildi. Ancak Hizbullah tarafından yapılan açıklamaya göre Hasan Nasrallah'ın güvende olduğu belirtildi.

İsrail’in Lübnan’a saldırılarında 773 kişi öldü

Hizbullah'la devam eden çatışmalarda İsrail Ordusu, Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnanlı yetkililere göre, hava saldırılarında 773 kişi ölürken, 150 bin kişi evlerini taşıdı.
Yorum yaz