SEYİR HALİ

Türkiye'de demiryolu bağlantısı

Gazeteci Ali Çağatay, Türkiye'de demiryolu olmayan 24 il olduğunu söyledi. Demiryollarının enflasyonla bağlantılı olduğunu belirten Çağatay, "15 bin kilometre duble yol yapacağınıza demiryolu yapsaydınız şu an bile enflasyon bu halde olmazdı" dedi.
Sitede oku
Gazeteci Ali Çağatay, Radyo Sputnik'te yayınlanan Seyir Hali programında Türkiye'de demiryolu olmayan illeri değerlendirdi.
"Türkiye’nin hangi illerinde demiryolu yoktur diye düşünüyorsunuz? 21. yüzyıldayız, demiryolunun olmadığı 24 il var." diyen Çağatay, o illeri şöyle sıraladı:

Antalya, Artvin, Ağrı, Bolu, Giresun, Çorum, Çanakkale, Muğla, Hakkari, Kastamonu, Ordu, Aksaray, Trabzon, Rize, Sinop, Bayburt, Bartın, Şırnak, Yalova, Düzce, Iğdır, Nevşehir, Bursa ve Ardahan’da demiryolu yok. Küçük çaplı, banliyövari trenler var ama birbirine bağlanan trenleri kastediyorum. İşte Antalya’yı Adana’ya, Ankara’ya, Konya’ya bağlayan tren yok.

Demiryolu olmamasıyla enflasyon arasındaki bağlantıyı açıklayan Çağatay, şöyle devam etti:

Bununla enflasyonun ne alakası var diyeceksiniz. Bizim domates, biber, patlıcan, muz depomuz Antalya. Antalya’dan İstanbul’a demiryolu hattı var mı? Yok. Antalya’dan domates, biber, patlıcan kamyon sırtında, çok hızlı bir şoför bile olsa 2 günde gelir. O domates salça olur! Bunu bir örnek olarak veriyorum. Oysa demiryolu olsa 12 saatte gelir. Demiryolu yapmıyorsunuz memlekete, varsa yoksa duble yol yapıyorsunuz. 15 bin kilometre duble yol yaptık falan diyor Cumhurbaşkanı. Bu yol bizi kurtarmıyor, hiçbir işimize de yaramıyor. 15 bin kilometre duble yol yapacağınıza demiryolu yapsaydınız şu an bile enflasyon bu halde olmazdı.

Yorum yaz