SEYİR HALİ

Eurostat verilerine göre kitap okuma oranı

Eurostat verilerine göre Türkiye'de kitap okuyanların oranı yüzde 30. Seyir Hali'nde verileri değerlendiren Ali Çağatay, "Bizden daha az okuyan bir ülke var o da Romanya” dedi.
Sitede oku
Eurostat 2022 verilerine göre Türkiye, Avrupa’da Romanya’dan sonra en az kitap okuyan ikinci ülke.
Haberi Radyo Sputnik’te yayınlanan Seyir Hali programında değerlendiren Ali Çağatay, “Türkiye, tüm Avrupa’da kitap okuma oranı bakımından en az kitap okuyan ikinci ülke. Bizden daha az okuyan bir ülke var o da Romanya” dedi ve şöyle devam etti:
“Türkiye’de kitap okuyanların oranı yüzde 30. En fazla kitap okuyan ülkeleri biliyorsunuz, İsviçre, Lüksemburg, Danimarka gibi ülkeler. Baltık ülkeleri de var, onlarda da okuryazarlık çok yüksek. İspanya, Fransa gibi ülkeler daha az okuyanlar kategorisinde. İtalya da kitap okuma oranı bakımından zayıf ülkelerden bir tanesi. Ama Türkiye’nin yanına yaklaşabilen yok. Bir Romanya var bizim altımızda. Onun da yanlış ölçümleme kurbanı olduğunu düşünüyorum. Koskoca sosyalist geleneğin uzunca yıllar hüküm sürdüğü bir ülkede okuryazarlık oranının düşük olması çok fazla akla uygun gelmiyor.”
Yorum yaz