MULTİMEDYA

Deniz canlıları Karaburun'da fotoğraflandı

İzmir'in kuzeyinde bulunan Karaburun yarımadası özellikle su altı turizmiyle öne çıkan turistik bir bölge olmakla birlikte su altında yaşayan bir çok farklı deniz canlısını barındırır. Dalgıçlar 'Sığlık' adı verilen dalış noktasında deniz canlılarını fotoğrafladı.
Sitede oku
1 / 8

Deniz tabanında tüneller kazarak yaşayan Boru kurdu, kum ve çamurun içinde organik canlılarla beslenir ve burada çoğalırlar.

2 / 8

Çanakkale, Marmara ve Ege'de bulunan Hani balığı, çift cinsiyetli hermafrodit balıklardır. Taşlık alanları tercih eden bu balıklar, Haziran- Eylül aylarında kıyılara yumurtalarını bırakır ve derin sulara geri döner.

3 / 8

Karabaş balığının "Tripterygion delaisi" 4 farklı türü Akdeniz'de yaşayan suptropikal demersal balıktır. Boyu 5.3 santimetreye kadar uzar.

4 / 8

Deniz yıldızı, deniz omurgasızları arasında bulunur ve hem eşeyli hem eşeysiz olarak üreyebilir.

5 / 8

Deniz şakayıklarıyla aynı sınıfa giren Kayalık Mercanları, omurgasız deniz canlılarındandır. Hem eşeyli, hem de bölünme veya tomurcuklanarak eşeysiz üreyebilirler.

6 / 8

Deniz tavşanı, kabuksuz bir deniz yumuşakçasıdır. Genellikle Ege ve Akdeniz'de bulunan deniz canlısı, 75 santimetreye kadar büyüyebilir.

7 / 8

Sinir sistemi araştırmalarında önemli rol oynayan deniz tavşanları, çift cinsiyetlidir.

8 / 8

Fotoğrafta deniz tavşanı "Nudibranch" yumurtaları görülmekte.

Yorum yaz