DÜNYA

Lugansklı kız öğrenciden Trump’a Donbass’ı ziyaret etme önerisi

Lugansklı kız öğrenci Faina Savenkova, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Donbass’ı ziyaret etmesinin faydalı olabileceğini belirtti.
Sitede oku
Lugansklı genç kitap ve oyun yazarı, öğrenci Savenkova, Sputnik’e demecinde eski ABD Başkanı Trump’ın Donbass’ı ziyaret etmesinin faydalı olabileceğini söyledi.
Savenkova, Trump’a açık mektup yazarak, kendisinden Kiev’e Batı silahlarının tedarikinin durdurulmasına yardım etmesini istedi.

Trump’ın Donbass’ı ve benim vatanımı ziyaret etmesinin faydalı olacağına inanıyorum. Trump, Donbass’ı ziyaret ederek sakinlerin nasıl yaşadığını ve Ukrayna’ya sağlanan silahların Donbass sakinlerini ve çocuklarını öldürdüğünü anlamalı.

2021’de 12 yaşında olan Savenkova, BM Güvenlik Konseyi üyelerini Donbass’taki çocukların çocukluk ve barışçıl bir yaşam hakkına sahip olduğunu unutmamaya çağırdığı bir video yayınlamıştı. Aynı yılın sonbaharında Savenkova, Ukraynalı aşırı sağcı Mirotvorets (Barış Elçileri) kara listesine alınmıştı. Savenkova daha sonra çeşitli uluslararası kuruluşlara defalarca Donbass’ta ateşkes çağrısında bulunmuştu.
DÜNYA
Lugansklı 12 yaşındaki kız çocuğundan BM’ye mektup
Yorum yaz