TÜRKİYE

Düzce Belediye Başkanı Özlü'den 'Bolu Dağı değil, Düzce Dağı' paylaşımına Tanju Özcan'dan yanıt

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, sosyal medya hesabından "Bolu Dağı değil, Düzce Dağı" paylaşımı yaptı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da "Bolu Dağı, Bolu'nun simgesidir" paylaşımında bulundu.
Sitede oku
Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, dün sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Bolu Dağı'nın coğrafi olarak Düzce tarafında kaldığını ifade etti.

'Bu dağın doğru adı Düzce Dağı'

‘Bolu Dağı’ isminin coğrafi olarak yanlış olduğunu belirten Özlü, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Doğru bilinen yanlışlar vardır. Yanlıştır ama insanlar doğru sanırlar. Bunlardan birisi de 'Bolu Dağı' ismidir. Aslında Bolu tarafında dağ yoktur. Bolu tarafı ovadır. Dağ Düzce tarafındadır. Yaşam alanı bakımından dağdaki yol boyu işletmelerin tamamına yakını da Düzcelilerin. Bu yanlışı düzeltelim. Bu dağın doğru adı Düzce Dağı."

Tanju Özcan'dan yanıt: Kaynaşlı'yı, Yığılca'yı ve Akçakoca'yı elinden aldırma bana

Bolu Belediye Başkanı Özcan da Özlü'nün paylaşımına bugün sosyal medya hesabından "Düzce'nin mevcut Belediye Başkanı Faruk Özlü, Bolu Dağı'na göz koymuş. Bolu Dağı, Bolu'nun simgesidir. Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olma. Kaynaşlı'yı, Yığılca'yı ve Akçakoca'yı elinden aldırma bana. Akıllı ol!!!" ifadeleriyle yanıt verdi.

Özlü, Mevlana'nın sözüyle yanıt verdi

Özlü'nün Tanju Özcan'ın paylaşımına Mevlana'nın sözüyle yanıt verdi. Özlü, Özcan'ın paylaşımını alıntılayarak, şu ifadelere yer verdi:
"Mevlâna der ki; 'Bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye... Fuzuli ise 'söz söylemek irfan ister, anlamak insan’... diyor...”
Yani anlayacağın, pek sanmıyorum ama aklının başında olduğunu birgünün ya da saatin olursa Düzce'ye gel sana tane tane aklının alacağı biçimde coğrafya, tarih anlatayım.
Bir de Bolu Ovası'ndan Düzce'ye bakıver. Gördüklerin sana yeter! 'Akıllı ol' bahsini seninle ayrıca konuşacağım.'
TÜRKİYE
Bolu Dağı geçişi İstanbul istikameti ulaşıma kapatılacak
Yorum yaz