TÜRKİYE

Bahçelievler'de bina çöktü: '4 katlı bir bina ama 3 kat daha eklenmiş'

Bahçelievler'de bina çöktü, AFAD ekibi enkazda dinleme yapıyor. İstanbul Valiliği, yaptığı açıklamada, binanın 1980 yılında yapıldığını ifade ederek "Ekiplerin olay yerinde yaptığı incelemede olayda ölen, yaralanan ya da enkaz altında kalanın bulunmadığı tespit edilmiştir" ifadelerine yer verdi.
Sitede oku
Bahçelievler’de 4 katlı bina çöktü.
Zafer Mahallesi Yadigar Sokak’ta bulunan 4 katlı bina, sebebi bilinmeyen nedenle yıkıldı.
Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda emniyet, itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi.
Çökme tehlikesi nedeniyle çevredeki bazı binalar da boşaltıldı.
AFAD ekipleri bina enkazında arama faaliyetlerini sürdürüyor.

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği, yaptığı açıklamada, binanın 1980 yılında yapıldığını ifade ederek şunları kaydetti:
“Ekiplerin olay yerinde yaptığı incelemede olayda ölen, yaralanan ya da enkaz altında kalanın bulunmadığı tespit edilmiştir. Çöken binanın çevresindeki binalar tedbir amaçlı boşaltılmış olup, olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri de alınmıştır.”
TÜRKİYE
Bodrum'da içme suyu isale hattındaki patlama nedeniyle yol çöktü

Bahçelievler Belediye Başkanı: 1994’te binaya 3 kat daha eklenmiş

NTV canlı yayınına bağlanan Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, "80 yapımı 4 katlı bir bina var. 1994’te 3 kat daha yapılmış. 7 katlı binada gece yoğun bir ses gelince komşularımız çıkıyor dışarı ve 3 katı çöküyor. Şu an durunlar 4,5,6 ve 7. katlar." dedi.

Bina çökmeden önce böyle görüntülendi

Bahçelievler'de kısmi çökmenin yaşandığı bina, olaydan hemen önce böyle görüntülendi.
Bahçelievler Zafer Mahallesi Yadigar Sokak'ta bulunan zemin artı 4 katlı binada sabaha karşı çökme yaşandı. AFAD ekipleri tarafından olay yerinde incelemeler yapılırken, İstanbul Valiliği enkaz altında kimsenin olmadığını açıkladı.
1980 yılında yapıldığı öğrenilen binada bir süredir çatlaklar oluştuğu ve vatandaşların bu nedenle tedirginlik yaşadığı öğrenildi. Vatandaşlar tarafından olay öncesinde boşaltılan bina, çökmeden önce cep telefonu kamerasıyla da görüntülendi.
Yorum yaz