GÖRÜŞ

İranlı uzman: Batılı ülkeler, rakiplerine karşı savaş suçları işleyerek siyasi iradelerini dayatıyor

Ukrayna ordusunun Sivastopol’a yönelik saldırısını yorumlayan İranlı uluslararası ilişkiler uzmanı Emad Abshenas, ABD’nin ve bazı Batılı ülkelerin rakiplerine karşı savaş suçları işleme suretiyle siyasi iradelerini dayattırdıklarının altını çizdi.
Sitede oku
İranlı uluslararası ilişkiler uzmanı Abshenas, Sputnik İran’a demecinde Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin Sivastopol’a yönelik saldırısını yorumladı.
ABD ve bazı Batılı ülkeler, rakiplerine karşı savaş suçları işleme yoluyla siyasi iradelerini dayatıyor. Ukrayna’ya Amerikan ATACMS füzelerinin tedariki, bu füzelerle Rus topraklarını vurma izni ve füzelerin Amerikan uyduları tarafından yönlendirilmesi, ABD’nin sivillere mümkün olduğunca fazla zarar vermeye çalıştığını gösteriyor” diyen Abshenas, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu trajedi, ABD’nin Vietnam’da, Kore’de, Afganistan’da, Irak’ta vb. ülkelerde işlediği suçları anımsatıyor. Buna bugün Gazze’de olanlar da dahil edilebilir. Amerikalılar kendilerini savaş alanında mağlup buldukları her defasında uluslararası hukuku umursamadıklarını gösteriyor. Bu tür durumlarda sivilleri öldürmeye de hazır oluyorlar.

İranlı uzman, “Bu bağlamda Rusya’nın, Batı’nın karşıtlarına silah sağlama hakkı vardır. Bugün birçok ülke Amerikalılardan ve müttefiklerinden intikam alabilecekleri silahlara sahip olmak ister” vurgusunu yaptı.
Ukrayna krizi
Sivastopol Valisi Razvojaev: Ukrayna son zamanların en yoğun füze saldırısını gerçekleştirdi
Yorum yaz