MULTİMEDYA

Yakalanan sabotajcı: Kiev, Kinjal füzelerini taşıyabilen MiG-31 savaş uçaklarıyla ilgileniyordu

Gözaltına alınan Ukraynalı ajanlardan Mentor kod adlı kişi, Ukrayna askeri istihbaratının Sivastopol bölgesinde Kinjal hipersonik füze sistemlerini taşıyabilen Rus MiG-31 savaş uçaklarının varlığıyla ilgilendiğini belirtti.
Sitede oku
Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) yayınladığı videoda Mentor kod adlı ajanın yaptığı itiraflara yer verildi. Videoda Mentor,Kinjal’ (füzeleri) için dönüştürülen MiG-31’ler, onları ilgilendiren başlıca şey buydu” açıklamasında bulundu.
İstihbarat servisine göre, Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Dairesi’nden (GUR) bir küratör, Mentor’a sığınaktan ele geçirdiği patlayıcıları kullanılarak (Sivastopol sınırları içinde yer alan) Kaça kasabasındaki askeri havaalanına yönelik sabotaj yapma görevi verdi.
FSB daha önce, güvenlik güçlerinin Sivastopol’de Ukrayna özel servislerinin orduya ve altyapı tesislerine yönelik sabotajlar amacıyla kurduğu bir ajan ağını çökerttiğini, 5 Ukraynalı ajanın gözaltına alındığını ve bu kişilerin ellerinde 3 adet hazır el yapımı patlayıcının bulduğunu bildirmişti.
Yorum yaz