SEYİR HALİ

Filenin Sultanları'nın 'ekonomi sınıfı' uçak yolculuğu krizi büyüyor

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncularının tepki çeken ekonomi sınıfı uçak yolculuğu ile ilgili kriz büyüyor. Seyir Hali programında konuya değinen Ali Çağatay, "Futbol milli takım oyuncularının Ermenistan'a özel uçakla gitmesi ve şampiyonluk yolunda önemli bir adım atan voleybolcularımızın Economy Class’ta yolculuk etmeleri kabul edilemez" dedi.
Sitede oku
Milletler Ligi 2. hafta karşılaşmaları için Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) giden A Milli Kadın Voleybol Takımı'ndan Ebrar Karakurt, Zehra Güneş ve kaptan Eda Erdem, takımın uzun yolculukta ekonomi sınıfında uçurulması sebebiyle Türk Hava Yolları'na (THY) tepki gösterdi.
Milli voleybolcuların tepkileri üzerine THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada sorumluluğun Türkiye Voleybol Federasyonu’na (TVF) ait olduğunu söyledi.
TVF ise Üstün’ün açıklamasını yalanladı. Federasyon, yaptığı yazılı açıklamada, kendilerinin bağlı olduğu mevzuatlar gereğince “Business Class” bilet alamadığını vurguladı.
Radyo Sputnik’te yayımlanan Seyir Hali programında konuya değinen Ali Çağatay, “Sıkışmış koltuklarda yolculuk ettiler ve bunu protesto ettiler haklı olarak” dedi ve şöyle devam etti:

“Futbol milli takım oyuncularının Ermenistan'a özel uçakla gitmesi ve şampiyonluk yolunda önemli bir adım atan voleybolcularımızın Economy Class’ta yolculuk etmeleri kabul edilemez. Mutlaka bir yanlışlık var.”

Çağatay, "Milli Kadın Voleybol Takımı’mız 29 Mayıs’ta ABD’nin Teksas eyaletinde 2. Tur maçlarına çıkacak ve 2 Haziran’a kadar devam edecek. Bu moralle tabii başarılı olurlar mı? Evet kendilerini toplarlar diye düşünüyoruz ama Voleybol Federasyonu’nun bu konuda üzerine düşeni yapması gerekiyor.” diye konuştu.
Yorum yaz