DÜNYA

Ukrayna’da Svyatogorsk Mağara Manastırı’nın başrahibi Metropolit Arseniy tutuklandı

Ukrayna Ortodoks Kilisesi’ne bağlı Svyatogorsk Mağara Manastırı’nın başrahibi Metropolit Arseniy mahkeme tarafından 60 günlüğüne tutuklatıldı.
Sitede oku
Mahkeme, Ukrayna Ortodoks Kilisesi’ne bağlı Svyatogorsk Mağara Manastırı’nın başrahibi Metropolit Arseniy’i 60 günlüğüne tutuklattı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin hareketleri ve lokasyonu hakkında bilgi yaymakla suçlayarak ceza davası açtı.
Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nden yapılan açıklamada, “Mahkeme savcının başvurusunu değerlendirdi ve Svyatogorsk Mağara Manastırı’nın başrahibi Metropolit Arseny’i kefaletle serbest bırakma alternatifi olmaksızın tutuklattı” ifadelerine yer verildi.
Ortodoks Gazeteciler Birliği Çarşamba günü Ukrayna Güvenlik Servisi’nin (SBU) Metropolit Arseniy’i gözaltına aldığını bildirmişti. SBU ise başrahip hakkında, ‘Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin hareketleri veya lokasyonu hakkında bilgilerin yayılması’ maddesi uyarınca ceza davası açtığını ve kendisinin 8 yıla kadar hapisle cezalandırılabileceğini açıklamıştı.
Rus Ortodoks Kilisesi daha önce uluslararası insan hakları örgütlerine, başrahibin gözaltına alınmasının Ukrayna’daki inananların haklarının bir başka ihlali olarak belgeleme çağrısında bulunmuştu.
Ukrayna krizi
Ukrayna, Rus Ortodoks Kilisesi lideri Kirill’i arananlar listesine aldı
Yorum yaz