MULTİMEDYA

Nijerya'da Ramazan Bayramı dolayısıyla geleneksel 'Hawan Daushe' töreni yapıldı

Nijerya'nın kuzeyinde, kadim Ramazan Bayramı geleneklerinin parçası olan ve atlarla geçiş yapılan "Hawan Daushe" töreni düzenlendi.
Sitede oku
1 / 9

Ülkenin Bauchi eyaletinde bayramın ikinci gününde gerçekleştirilen törende, eyalet kralı, vali, bölgenin ileri gelenleri giydikleri geleneksel kıyafetlerle yerel müzik eşliğinde atlarla geçiş yaptı.

2 / 9

Törene katılan bölge şeflerinden Dujiman Bauchi Bashir Yakubu Lame, yaptığı açıklamada, bayram kutlamalarının vazgeçilmezinin "atlarla geçit töreni" olduğunu, bundan dolayı her bayram yapıldığını söyledi.

3 / 9

Geleneksel olarak ata binmenin çok önemli olduğunu anlatan Lame, "At, sizin gücünüzü simgeler. Sahip olduğunuz atların sayısı, ne kadar güçlü olduğunuzu gösteriyor" dedi.

4 / 9

Hausa kabilesinin yoğun olduğu ülkenin kuzey bölgesinde bayramın birinci gününde "Hawan Sallah", ikinci gününde de "Hawan Daush" adıyla törenler yapılıyor.

5 / 9

Bu gelenekler, ülkenin Kano, Sokoto, Katsina, Zaria (Zazzau), Bauchi, Daura, Hadejia, Bida ve Gumel gibi bölgelerinde devam ediyor.

6 / 9

Hausa topraklarında 14. yüzyıldan bu yana her ramazan ve kurban bayramlarında düzenlenen bu etkinlik, eski yerel liderlerin kendi bölgelerinde kutladığı "at binicilik şenliği" olarak biliniyor.

7 / 9

Törende, her soylu haneden bir alay, biniciliklerini ve savaşa hazır olduklarını sergiliyor. Kutlamalarda bölge emirleri, yardımcıları ve at binicilerinin geleneksel kıyafetlerinin yanı sıra atlara takılan süsler dikkati çekiyor.

8 / 9

Etkinlikte, geleneksel dans gösterileri de yapılıyor.

9 / 9
Nijerya'da Ramazan Bayramı dolayısıyla geleneksel "Hawan Daushe" töreni yapıldı
Yorum yaz