Ukrayna krizi

NATO'dan Ukrayna çağrısı: 'Gönüllü değil, zorunlu yardım'

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ukrayna'ya askeri sevkiyat yapmasının zorunlu hale getirilmesi çağrısında bulundu.
Sitede oku
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'deki NATO dışişleri bakanları toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, NATO ülkelerinin Ukrayna'ya askeri yardımlarının gönüllü değil zorunlu olması gerektiğini söyledi.
Stoltenberg konuşmasında şu cümleleri kaydetti:

Desteğimizin dinamiklerini değiştirmemiz gerekiyor. Savaş boyunca Ukrayna'ya güvenilir ve öngörülebilir yardım sağlamamız gerekiyor. Dolayısıyla gönüllü katkılara daha az, zorunlu katkılara daha fazla; kısa vadeli yardımlara daha az, çok yıllı taahhütlere daha fazla ağırlık verilmesine güvenmemiz gerekiyor.

'NATO müttefikleri Ukrayna'ya verilen askeri desteğin yüzde 99'unu sağlıyor'

Toplantı ile ilgili de konuşan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, yetkililerin NATO'nun Kiev'e askeri teçhizatın koordinasyonu konusunda nasıl daha fazla sorumluluk üstlenebileceğini tartışacaklarını ve bakanların çok yıllı bir mali paketi görüşeceklerini söyledi.
Stoltenberg, "Ukrayna'nın acil ihtiyaçları var. Destek sağlamadaki herhangi bir gecikme, biz konuşurken savaş alanında menfi sonuçlar doğurur" dedi.
Stoltenberg açıklamasında, bu bakanlar toplantısının Washington Zirvesi'ne hazırlanırken fikir birliğine varılması noktasında zemin hazırlayacağını ifade ederek konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü:
NATO müttefikleri Ukrayna'ya verilen askeri desteğin yüzde 99'unu sağlamaktadır. Dolayısıyla NATO çatısı altında daha fazlasını yapmak çabalarımızı daha verimli ve daha etkili kılacaktır.
Önerisi sorulan Stoltenberg ayrıntılara girmyerek müttefiklerin NATO çerçevesinde desteği nasıl kurumsallaştıracaklarını ve nasıl daha öngörülebilir hale getireceklerini tartıştıklarını söyledi.
DÜNYA
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Birbirimiz için öleceğimize söz verdiğimiz bir İttifak içindeyiz
Yorum yaz