DÜNYA

Simonyan: Putin’in seçimlerde elde ettiği sonuç olağanüstü

Rossiya Segodnya Medya Grubu ve Russia Today (RT) televizyonun Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Rusya devlet başkanlığı seçimlerinde elde edilen sonucun olağanüstü olduğunu belirterek, “Onlardan farklı olduğumuzu kanıtladı” dedi.
Sitede oku
Rossiya 1 televizyonuna konuşan Rossiya Segodnya Medya Grubu ve RT televizyonun Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Rusya devlet başkanlığı seçimlerini değerlendirdi.
Simonyan “Olağanüstü sonuç alınan seçimler. Bu artık ortada. Oyların neredeyse yüzde 90’ı. Ülkemizdeki hiçbir başkanlık seçiminde böyle bir sonuç elde edilmemişti. Bu seçimler aslında bizim onlardan farklı olduğumuzu gösterdi ve kanıtladı” ifadesini kullandı.
Simonyan, “Temel ihtiyacımız şeref ve haysiyet. İç kültürümüz, tarihimiz, edebiyatımız bunun üzerine inşa edildi” diye anlattı.
Rusya’da, katılım oranı yüzde 74.22 seviyesinde olarak gerçekleşen devlet başkanlığı seçimlerinde oy pusulalarının yüzde 98.02’si açıldı. Bağımsız aday Vladimir Putin yüzde 87.34 oy oranıyla seçimleri kazanan isim olarak gösteriliyor.
Venezüella Devlet Başkanı Maduro: Putin kolektif Batı’yı yendi
Yorum yaz