Ukrayna krizi

Kriz büyüyor: 'Almanya Savunma Bakanlığı birçok iç görüşmenin dinlenmiş olabileceğinden korkuyor’

Spiegel dergisi, Almanya Savunma Bakanlığı'nın Bundeswehr subaylarının ifşa olan konuşmalarının ardından birçok bilginin sızmış olabileceğinden endişe duyduğunu aktardı.
Sitede oku
Spiegel dergisinin kaynaklarına dayandırarak verdiği haberinde, Almanya Savunma Bakanlığı'nın, sadece Alman subayların Kırım Köprüsü'ne yönelik saldırı planlarının yer aldığı konuşmaların değil, daha büyük miktarda bilginin sızmış olabileceğinden endişe duyduğunu belirtti.
Haberde, “Savunma Bakanlığı bu olayın ardından diğer iç görüşmelerin de sızmış olabileceği endişesiyle alarma geçti” denilerek, şu anda Alman Hava Kuvvetlerinin yanı sıra diğer askeri kurumların da görüşmelerinin dinlenip dinlenmediği konusuna odaklanıldığı vurgulandı.
Sızan görüşmenin Alman Hava Kuvvetleri subayları tarafından WebEx platformundaki açık kanallar aracılığıyla gerçekleştirildiği belirtilen haberde, bu platformun ‘dinlemesinin nispeten kolay’ olduğuna dikkat çekilerek, subaylardan birinin Singapur'da bulunduğu için görüşmeye cep telefonuyla bağlandığı bilgisi de yer verildi.
Spiegel, Bundeswehr ile Alman Savunma Bakanlığı arasındaki birçok çevrimiçi görüşmenin bu platform üzerinden gerçekleştirildiğini kaydetti.
Ukrayna krizi
Alman politikacılar Bundeswehr subaylarının ifşa olan konuşması ile ilgili haberleri yorumladı
Yorum yaz