Ukrayna krizi

Alman subayların konuşmasının ses kaydına Rusya’nın BM Misyonu’ndan tepki

Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitriy Polyanskiy, ses kaydı ifşa olan Alman subayların Kırım Köprüsü’ne saldırı planını konuşmalarını utanç verici olarak tanımladı.
Sitede oku
Rusya’nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Polyanskiy, X platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda üst düzey Alman subaylarının Kırım Köprüsü’ne saldırı hazırlıklarını tartıştıkları konuşmanın ses kaydının Berlin için utanç ve imaj kaybı olduğunu belirtti.
Bu olay, düzenbaz, şeytani, saldırgan, intikamcı ve Rus düşmanı gibi yeni özelliklerini ortaya çıkaran Almanya için tam bir utanç ve itibar kaybıdır. Bu ülke artık 1990’larda ve 2000’lerde dostluk anlaşmaları imzalamış olduğumuz ülke değil” ifadelerini kullanan Polyanskiy, ekledi:

1930’larla benzerlik kaçınılmaz.

Ne olmuştu?

Rossiya Segodnya Medya Grubu ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan'ın ifşa ettiği Alman subayların Kırım Köprüsü'nü tamamen yıkmaya yönelik saldırı planının yankıları sürüyor.
Simonyan'ın yayımladığı deşifreye göre üst düzey Alman subayların Kırım Köprüsü’ne uzun menzilli Taurus füzeleriyle saldırmayı planladığı ortaya çıkmıştı. Subayların, diğer konuların yanı sıra ‘kırmızı çizgiyi’ geçmeyecek ve Ukrayna’daki çatışmanın bariz katılımcıları haline gelmeyecek şekilde Taurus füzelerinin nasıl teslim edileceğini ve Ukrayna askerlerinin füzeleri Kırım Köprüsü’ne ateşlemek üzere nasıl eğitileceğini tartıştığı kayda geçmiş bulunuyor.
Ukrayna krizi
Alman basını: Bazı askerlere göre Kırım Köprüsü'ne saldırı planıyla ilgili ses kaydı gerçek
Yorum yaz