Ukrayna krizi

Alman politikacılar Bundeswehr subaylarının ifşa olan konuşması ile ilgili haberleri yorumladı

Alman politikacılar Bundeswehr subaylarının ifşa olan konuşması ile ilgili haberleri yorumladı.
Sitede oku
Almanya İçin Alternatif Partisi’nden (AfD) siyasiler, Bundeswehr subaylarının Kırım Köprüsü’ne Taurus füzeleri ile saldırı planını konuşmaların ifşa ettiği ses kaydı ile ilgili yorumlar paylaştı.
AfD Federal Meclis Grubu Eş Başkanı Tino Chrupalla, “Bundeswehr generallerinin Kırım Köprüsü’ne Alman Taurus füzeleriyle saldırı imkanını değerlendirdiği bildiriliyor. Bu sembolik eylem Almanya’yı savaşın en derin yerine sürükleyecek. Taurus teslimatlarına hayır!” ifadesini kullandı.
AfD’nin önde gelen isimlerinden Björn Höcke ise, Eğer yüksek rütbeli Alman subayları savaş halinde olmadığımız bir ülkenin altyapısını havaya uçurmayı planlıyorsa, bu askeri saldırı hazırlığını yasaklayan Anayasa’nın 26 (1) maddesinin açık bir ihlalidir. Ayrıca, Bundeswehr subaylarının davranışları 2+4 formatındaki anlaşmayı baltalıyor. (Bu durumda) Artık sonlandırılmasına gerek kalmayacak, haber doğru çıkarsa geçmişin bir parçası haline gelecek. ‘Savaş oyununa kendilerini kaptıran’ bu generallerin planlarını kararlılıkla kınıyorum!” dedi.
Ukrayna krizi
Simonyan’dan Alman karşı istihbaratın subayların ifşa olan konuşmasını denetlediği haberine yorum
Yorum yaz