Ukrayna krizi

Macaristan: Paramızın Ukrayna’nın silahlanmasına değil Çad’ın güvenliğine harcanmasını istiyoruz

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, daha önce Avrupa Barış Fonu’na bağışladıkları 18 milyon doların Ukrayna’ya sağlanacak silah için değil, Çad’da güvenliğin güçlendirilmesi için kullanılmasını istediklerini belirtti.
Sitede oku
Ülkesinin, Avrupa Barış Fonu’ndan Ukrayna’ya askeri yardım için 5 milyar euro’nun ayrılmasını engellemeyeceğini söyleyen Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto silah yardımına yönelik olan ve mali yükümlülük getiren ortak kampanyaya katılmak istemediklerini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Avrupa Barış Fonu’ndan Ukrayna’ya silah yardımına katkıda bulunmuyoruz. Dolayısıyla AB kurallarına göre, paradaki orantılı payımızı Avrupa güvenliği açısından önemli olan diğer amaçlar için kullanabiliriz.”
Avrupa Barış Fonu’nda 18 milyon doların biriktiğini belirten Szijjarto, “Bu 18 milyon doları Çad’da güvenliği artırmak, orada yeni bir asker eğitim tesisini oluşturmak ve Çad ordusunun potansiyelini geliştirmek için kullanmaya karar verdik. Görüşümüze göre bu, Çad’da güvenlik ve istikrarın artırılması için gerekli” dedi.
Ukrayna krizi
Orban: Ukrayna, Batı'nın tüm askeri ve mali yardımlarına rağmen Rusya'yı yenemez
Yorum yaz