Ukrayna krizi

Rusya Dışişleri: Ukrayna'nın Belgorod saldırısı bir terör eylemi, BMGK'da gündeme getireceğiz

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev rejiminin Rusya'nın Belgorod kentine düzenlediği saldırının terör eylemi olduğunu ve bunu BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) gündemine getireceklerini söyledi.
Sitede oku

İlk belirlemelere göre en az 5 kişinin öldüğü ve 18'inin yaralandığı saldırıya ilişkin açıklama yapan Zaharova, "Kiev rejiminin, Belgorod'da aralarında bir çocuğun ve daha birçok kişinin de bulunduğu sivillerin ölümüyle sonuçlanan bu yeni terör eylemi, Rusya tarafından BMGK da dahil ilgili uluslararası kuruluşların değerlendirmesine sunulacak" dedi.

Sivil can kaybının yaşandığı saldırıda alışveriş merkezinde hasar oluştuğu belirtilirken Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusunun RM-70 Vampir çoklu roketatarlardan Belgorod Bölgesi'ne füze saldırısı düzenlediğini duyurmuştu.

Belgorod Valisi Vyaçeslav Gladkov, Telegram paylaşımında, “İlk verilere göre, Belgorod’da biri çocuk beş kişi öldü, beşi çocuk 18 kişi de yaralandı. Acil yardım ekipleri yaralıları hastanelere taşıyor. Gerekli her türlü yardım sağlanıyor” diye yazmıştı.
Ukrayna krizi
Ukrayna ordusu yine Belgorod'u hedef aldı: Ölü sayısı artışta
Yorum yaz