Ukrayna krizi

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba'dan Macaristan itirafı: 'Güvenmiyoruz'

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Ukrayna ve Macaristan'ın birbirlerine tam olarak güvenmediğini dile getirdi.
Sitede oku
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba bir haber platformuna verdiği mülakatta Ukrayna ve Macaristan'ın birbirlerine tam olarak güvenmediklerini itiraf etti.
Kuleba açıklamasında şu sözleri kaydetti:
Birbirimizin niyetleriyle ilgili endişelerimizi açık yüreklilikle konuştuk. Birbirimize her şeyi açıkladık. Macarların bize karşı güvensizliği var, bizim de onlara karşı güvensizliğimiz var. Bu farklı koşullar nedeniyle bu anlaşılabilir bir durum. Bu konuyu konuşmuş olmamızın da çok önemli olduğunu düşünüyorum.
Kuleba, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Macaristan Başbakanı Viktor Orban arasında gelecekte yapılması muhtemel bir görüşmeyi ve Ukrayna'daki Macar ulusal azınlıkların haklarını ele aldıklarını söyledi. Kuleba, Ukrayna'daki çatışmayı da ele aldıklarını ve Kiev'in tutumunu 'şu anda müzakere masasına oturmanın bir anlamı olmadığı' şeklinde açıkladığını söyledi. Kuleba, "Szijjarto ise Macarların neden Ruslarla görüştüğünü ve barışa giden yolu nasıl gördüklerini açıkladı" dedi.
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba toplantının yerinde ve faydalı olduğunu vurgulayarak, "Elimizden gelenin fazlasını aldık" diye ekledi.
Ukrayna krizi
Macaristan Başbakanı Orban, AB'nin Ukrayna'ya yapacağı yardım için 'şart' koştu
Yorum yaz