İsrail- Filistin çatışması

ABD İsrail'in 'savaş kanunlarını' ihlal ettiğine dair verileri derliyor

Önde gelen bir yayın organının ABD kaynaklarına dayandırdığı haberde İsrail'in 'savaş kanunlarını' ihlal ettiği konusunda İsrail veri topladı
Sitede oku
Önde gelen bir yayın organının kaynaklara dayandırdığı habere göre ABD'nin İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki eylemleri hakkında, ABD'li yetkililerin defalarca çağrıda bulunduğu savaş kanunlarının ihlaline ilişkin ayrıntılı veriler topladığı belirtildi.
Haberde, "ABD'li yetkililer İsrail'in savaş kanunlarını ihlal edip etmediği konusunda gerçek zamanlı yargılarda bulunmadıklarını söyleseler de, ABD bu tür değerlendirmelere olanak tanıyabilecek ayrıntılı istihbarat toplamış durumda" denildi.
Söz konusu haberde ABD istihbaratının çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana hem İsrail hem de Filistinli Hamas'ın eylemleri hakkında ayrıntılı bilgi topladığı ve bu bilgiler arasında vurulan hedefler, kullanılan silahlar ve saldırılarda ölen insan sayısının da yer aldığı öne sürüldü.
Haberde istihbarat teşkilatının yanı sıra ABD Kongresi üyelerinin de ilgili bilgilere sahip olduğu ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri bu verileri topladığı vurgulandı.
İsrail- Filistin çatışması
ABD Başkanı Biden: İsrail Gazze konusunda dünyanın desteğini kaybetmeye başladı
Yorum yaz