DÜNYA

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı: ABD, Rusya’da iktidarı değiştirmeye giderek daha fazla odaklanıyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, ABD’nin Rusya’da iktidarı değiştirme ve iç huzursuzluk çıkarma hedefine odaklandığını belirtti.
Sitede oku
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, “ABD, Rusya’ya karşı görünüşe bakılırsa son Ukraynalıya kadar yürütülen ve Rusya’yı stratejik yenilgiye uğratma görevini taşıyan hibrit savaşının yanı sıra, ülkemizde iktidarı değiştirme ve Rusya içinde huzursuzluğu organize etme hedefine odaklandı” ifadesini kullandı.
Bu koşullarda, Moskova ve Washington arasında çatışma senaryosunun kesinleştiğini ve bundan yol çıkılması gerektiğini dile getiren Rus diplomat, ABD’nin gerilimi tırmandırmaya devam etmesinin iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kesilmesine yol açabileceğini kaydetti.
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Washington'daki ruh hali göz önüne alındığında, seçenek yelpazesi oldukça azdır. Tamamen olumsuz seçenek: diplomatik cephede son derece zayıf olan ikili ilişkilerin kopmasına kadar varan ve bunu da içeren daha fazla tırmanmadır. Ya da daha az dramatik bir seçenek: Rusya ve Çin'in diyalog unsurlarıyla birlikte tamamen çevrelenmesi ve Batı kurallarına dayalı dünya düzenine karşı çıkan dünya çoğunluğunu bölmeye yönelik aktif girişimlerdir.

Ryabkov, ABD politikasında tam olarak neyin hakim olacağını tahmin edemeyeceğini de sözlerine ekledi.
DÜNYA
Ryabkov: Rusya ve ABD yüz yüze istişarelerde bulundu, ama sorunların çözümünde çok az ilerleme var
Yorum yaz