DÜNYA

Belarus Başkonsolosluğu'nda 'Barış ve Yaratılış Yılı' sergisi açıldı

Belarus İstanbul Başkonsolosluğu’nda Belarus kültürünü konu alan iki kalıcı serginin açılışı yapıldı. Başkonsolos Aleksey Shved "Belarus'un kültürel mirası, halkın yaratıcı gücücün en önemli kaynağıdır" açıklamasında bulundu.
Sitede oku
Belarus İstanbul Başkonsolosluğu'nda Belarus hakkında iki kalıcı sergi açıldı. Sergilerde, Belarus'un kültürel güzelliği, doğası ve birçok ilgi çeken stantları yer alıyor.
Belarus İstanbul Başkonsolosu Aleksey Shved yaptığı açıklamada, "Başkonsolosluk binasında, Kültür Bakanlığı'nın materyallerine dayanarak hazırlanan Belarus'un özgün gelenek ve ayinleri anlatan Rusça ve Türkçe 'Ulusal Kültürel Varlıklar' sergisi açıldı" dedi.
Belarus diasporası ve medyayla bir araya gelen Belarus İstanbul Başkonsolosu Shved, Belarus halkının ulusal geleneklere karşı gösterdiği şefkatli tutumun, onların muazzam kültürel deneyim birikimine olanak sağladığını kaydetti.
Belarus Başkonsolosluğu
Shved "Modern Belarus topraklarında meydana gelen çok sayıda savaş ülkenin maddi değerlerinde önemli kayıplara neden olmuşsa da, Belarusluların somut olmayan mirası halkın kendini tanımlaması ve onların kimliğini ve dünyadaki yeri anlaması için sağlam bir temel olmaya devam etmektedir. Bu miras, aynı zamanda yaratıcı güçlerinin en önemli kaynağıdır" ifadelerini kullandı.
DÜNYA
BRICS+ Moda Zirvesi başkent Moskova'da başladı
Yorum yaz