DÜNYA

Stoltenberg, İsveç'in en geç 'kasım sonuna kadar' NATO'ya kabul edilmesi çağrısında bulundu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsveç'in katılım protokolünü imzalamasını ve TBMM’ye sevk etmesini memnuniyetle karşılayan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, İsveç'in en geç kasım ayı sonuna kadar NATO'ya kabul edilmesi çağrısında bulundu.
Sitede oku
Uluslararası haber ajansı Bloomberg'in İsveç hükümetinden kaynaklara dayandırdığı haberine göre, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yaklaşık bir hafta önce ittifak üyelerine mektup göndererek, İsveç'in en geç 28-29 Kasım'da yapılacak dışişleri bakanları toplantısından önce NATO üyesi olması gerektiğini söyledi.
Ajanstan yapılan açıklamada, “Stoltenberg yaklaşık bir hafta önce tüm NATO üye ülkelerine bir mektup göndererek İsveç'in en geç 28-29 Kasım'da yapılacak NATO dışişleri bakanları toplantısından önce üye olması gerektiğini belirtti” ifadeleri kullanıldı.
NATO ülkelerinin dışişleri bakanlarının 28 ve 29 Kasım tarihlerinde Brüksel'deki NATO karargahında bir toplantı yapacakları bildirilmişti.
Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İsveç'in katılım protokolünü imzalaması ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sevk etmesini memnuniyetle karşıladığını bildirmişti.
"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in katılım protokolünü imzalamasını ve TBMM'ye sevk etmesini memnuniyetle karşılıyorum" ifadesini kullanan Stoltenberg, şunları kaydetti:
"Onay için hızlı bir oylama yapılmasını ve İsveç'i çok yakında tam bir NATO Müttefiki olarak karşılamayı sabırsızlıkla bekliyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la hafta sonu yaptığımız görüşmede de ifade ettiğim üzere, bu durum tüm İttifak'ı daha güçlü ve daha güvenli kılacaktır"
TÜRKİYE
İsveç'in NATO üyeliği TBMM'nin gündem yoğunluğuna göre işleme alınacak
Yorum yaz