DÜNYA

Macaristan: AB’nin neredeyse tüm dışişleri bakanları Ukrayna kaynaklı yorgunluktan bahsediyor

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Avrupa Birliği (AB) üyesi olan neredeyse bütün ülkelerin dışişleri bakanlarının Lüksemburg’daki toplantıda, vatandaşlarının Ukrayna’daki çatışmadan yorulduğunu dile getirdiğini, bu konunun Ortadoğu’daki çatışma nedeniyle daha az ilgi görmeye başladığını belirtti.
Sitede oku
Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto, hemen hemen tüm Avrupa Birliği dışişleri bakanlarının ülkelerinde Ukrayna'daki çatışmadan yaşanan yorgunluğu dile getirdiklerini söyledi.
Szijjarto, “Birçok mevkidaşım ayrıca İsrail’deki çatışmanın kötü olduğunu, çünkü Ukrayna’ya olan ilgili azalttığını dile getirdi. Bugün de Ukrayna’dan çok İsrail’deki olayları konuştuk. Bu, geçtiğimiz bir buçuk yıl içinde, Ukrayna’daki çatışmanın gündemin ilk maddesi olmadığı ilk AB dışişleri bakanları toplantısıydı” dedi.

'AB, güvenlik alanında değil, siyasi ve ekonomik bir birlik'

“AB’nin silah üretimini ve asker eğitimini Ukrayna topraklarına, yani savaş bölgesine taşıması bizim için kesinlikle kabul edilemez” diyen Macar diplomat, “Çünkü böyle bir karar hemen AB’yi savaşın içine çeker. Oysa AB, güvenlik alanında değil, siyasi ve ekonomik bir birlik. Tam da bu yüzden AB’nin Ukrayna için silah üretiminde ve asker eğitiminde yer alması tamamen kabul edilemez. Avrupa’nın silah şirketleri sadece Ukrayna’ya daha fazla silah gönderme yönünde açıklamalar yapmamalı, çünkü bu savaşın uzamasına ve can kaybının artmasına yol açıyor” diye ekledi.
Ukrayna krizi
AB ülkeleri Ukrayna'ya yeni yardım paketi üzerinde anlaşamadı
Yorum yaz