MULTİMEDYA

'Turkish Pizza' etli ekmek, gribin doğal ilacı beyran ve tepsi mantısıyla Türk Mutfağı Haftası

Türk mutfağı, sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürü ve çeşitli ürünlerle bezenmiş bereketli sofrasını 21-27 Mayıs tarihleri arasında dünya ile paylaşıyor.
Sitede oku
1 / 12
Türk yemek kültürünün tanıtımını ve korunmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Türk yemekleri, malzemeleri, pişirme teknikleri ve sunumları hakkında bilgi veriliyor.
2 / 12
Türk Mutfağı Haftası kapsamında kültürü ve tarihi ile arasında sıkı bir bağ bulunan Türk yemekleri tanıtılırken bir taraftan Türk mutfağının tarihi ve kültürel önemi vurgulanıyor, bir taraftan da eşsiz lezzetlerin, kendine has sunum teknikleri ile servis edilmesi gastronomi turizmine de önemli bir katkı sağlıyor.
3 / 12
Eşsiz lezzetlerin, kendine has sunum teknikleri ile servis edilmesi gastronomi turizmine de önemli bir katkı sağlıyor. Bursa yıllardır konuklarını dünyaca ünlü 'İskender Kebabı' ile ağırlıyor.
4 / 12
Yabancı turistlerin 'Turkish Pizza' olarak adlandırdıkları Konya`nın geleneksel damak tadı etli ekmek, yöresel mutfaktaki tahtını korumaya devam ediyor.
5 / 12
Hatay mutfağının tescilli lezzetlerinden künefe yıllardır sofraları süslemeye devam ediyor.
6 / 12
Bursa`nın Orhangazi ilçesinde düzenlenen 17. Kadırga Şenlikleri`nde noter huzurunda gerçekleştirilen 68 kadının aynı anda mıhlama pişirerek rekor denemesi ile Guinness Rekorlar Kitabı başvuru yapıldı.
7 / 12
Gaziantepli hünerli ustalarının elinden Antep fıstığıyla da süslenerek hazırlanan Sütlü Zerde, damaklarda eşsiz tat bırakıyor.
8 / 12
Kayseri`nin yöresel yemeği tepsi mantısı yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görmeye devam ediyor.
9 / 12
Evliya Çelebi`nin Seyahatnamesi`nde andığı Kayseri pastırması, kente gelenlerin hem tattığı hem de yanlarında götürdüğü lezzetlerin başında geliyor.
10 / 12
Yüksek harlı ateşte pişirilmesinin yanı sıra içindeki kuzu eti, sirkesi, baharatı ve bol sarımsağı nedeniyle 'İçen hasta olmaz' denilen beyran, Gaziantep kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
11 / 12
Kuzey Makedonya`da, Türkiye`nin Üsküp Büyükelçiliği ev sahipliğinde yapılan 'Türk Mutfağı Haftası' kapsamında seçkin lezzetler ve geleneksel tatların tanıtıldığı programda konuklara mercimek köftesi ikram edildi.
12 / 12
Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği'nce Türk Mutfağı Haftası kapsamında, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerden en çok etkilenen kentlerden biri olan Hatay’ın birbirinden güzel lezzetleri tanıtıldı. Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun’un eşi Azize Ceyhun tarafından tertiplenen etkinlikte, çok sayıda ülkeden diplomat, hem Hatay’ın lezzetlerini tatma hem de yapma imkanı buldu.
Yorum yaz