Kırım Parlamentosu Başkanı Konstantinov: Odessa ve Nikolayev, Rusya'ya dönüşü bekleyen Rus kentleri

Sputnik'e konuşan Konstantinov, Odessa ve Nikolayev'in, Kırım dahil Rusya Federasyonu'na bağlanan bölgeler gibi Rus kentleri olduğunu söyledi.
Sitede oku
Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov, "Odessa ve Nikolayev Rus kentleridir, oradaki insanların Herson ve Zaporojye'de olduğu gibi Rusya topraklarına katılmayı beklediğinden ve desteklediğinden eminim. Bunlar, bizim tarihi topraklarımız" dedi.

Rusya'nın güney sınırlarında tam teşekküllü 'güvenlik yastığı' için

'Ukrayna'ya bağlı tüm güney bölgelerinin özgürleştirilmesinin insanların referandumda görüşlerini dile getirmesine imkan sunacağını' belirten Konstantinov, böylece Rusya'nın da güney sınırlarında tam teşekküllü 'güvenlik yastığı' oluşturabileceğini vurguladı.
MULTİMEDYA
Odessa'daki işçi sendikaları binasında yaşanan trajedinin üstünden 9 yıl geçti

Kremlin: Halkın seçimine ve kararına bağlı

27 Eylül 2022'de yapılan referandumlar sonucunda Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporojye bölgeleri resmen Rusya Federasyonu'na bağlanmıştı.
Bu tarihi birleşmenin ardından, Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin, Odessa ve Çernigov'un da 'özgürleştirilmesi gerektiğini' söylemiş, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 'her şeyin halkın seçimine ve kararına bağlı olduğu' mesajını vermişti.
Ukrayna krizi
Ukrayna, tahıl anlaşmasının kapsamını Nikolayev Limanı'na kadar genişletmek istiyor
Yorum yaz