MULTİMEDYA

Dünyada Ramazan Bayramı kutlanıyor

Ramazan ayının son bulmasıyla, Müslümanların kıblesi Kabe başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında bayram namazı eda edildi.
Sitede oku
İslam dininde 'Bin aydan daha hayırlı' kabul edilen Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte Müslümanlar, Kabe’de bayram namazında buluştu. Mescid-i Haram'da saf tutan milyonlarca Müslümana bayram namazını Kabe İmamı Şeyh Salih bin Humeyd kıldırdı.
Dünyanın dört bir yanından Ramazan Bayramı kareleri, Sputnik'in galerisinde.
1 / 15

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan'ın Mekke şehrindeki Mescid-i Haram'da Ramazan Bayramı'nın ilk gününde yoğun kalabalık oluştu.

2 / 15

Dünyanın hemen her yerinde olduğu gibi Suudi Arabistan'da da çocuklar bayramı şekerlemelerle kutladı.

3 / 15

Filistin

Yaklaşık 120 bin Müslüman, Ramazan Bayramı namazı için sabah saatlerinde İslam dininin en kutsal üçüncü mekanı Mescid-i Aksa'da saf tuttu.

Sabah saatlerinden itibaren her yaştan Filistinli ve Müslüman, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da namaz kılmak için yola koyuldu.

4 / 15

Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Eski Şehir bölgesi bayram namazı nedeniyle yaya ve araç trafiğine sahne oldu. Cemaat, Aksa'nın kapılarında oluşan izdiham sırasında tekbirler ve salavatlar getirerek dualar etti.

5 / 15

Namazın kılınmasının ardından tekbirler eşliğinde bayramlaşma kısmına geçildi. Cemaate bayramlıklarını giyerek katılan çocuklar dikkati çekti.

6 / 15

Rusya

Rusya'nın ve Avrupa'nın en büyük camisi olarak bilinen Moskova Merkez Camii'nde bayram namazı kılındı. Bayram namazını Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gainutdin kıldırdı.

7 / 15

Rusya'nın başkenti Moskova'da camilere sığmayan binlerce Müslüman, Ramazan Bayramı namazını sokaklarda kıldı.

8 / 15

Irak

Irak Kürt Bölgesel Bölgesi'nde (IKBY) bayram namazının ardından bayramlaşıldı.

9 / 15

Cezayir

Cezayir'de bayram namazını kılan Müslümanlar, namazın ardından birbirleriyle bayramlaştı.

10 / 15

Afganistan

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki bir camide kılınan bayram namazı

11 / 15

Kenya

Kenya'da Müslümanlar bayram namazını Nairobi'deki bir açık alanda kıldı.

12 / 15

Mısır

Mısır'ın başkenti Kahire'de ebeveynleriyle birlikte bayram namazına giden çocuklar için satılan balonlar renkli görüntüler oluşturdu.

13 / 15
Mısır'ın başkenti Kahire'de babasıyla birlikte bayram namazına giden bir çocuk.
14 / 15

Fransa

Fransa’nın başkenti Paris'te 1922-1926 yıllarında inşa edilen tarihi Ulu Cami'ye erken saatte akın eden Müslümanlar bayram namazını kılmak için saf tuttu. Polis caminin etrafında güvenlik tedbirleri aldı. Erkek cemaatin yanı sıra kalabalık kadın cemaatinin de iştirak ettiği bayram namazına çocuklu aileler de katıldı. Cemaatin kalabalık olmasıyla bayram namazı birkaç defa kılındı.

15 / 15

Özbekistan

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te binlerce kişi bayram namazı için camilere akın etti. Müslümanlar, camilerde yer kalmayınca cami bahçelerini ve sokakları doldurdu. Camilerin bulunduğu cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı.

Yorum yaz