MULTİMEDYA

4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü

Tüm dünyada yaşamlarını zor koşullar altında geçirmeye çalışan sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve içinde bulundukları duruma ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla 2010 yılından bu yana her yıl 4 Nisan 'Dünya Sokak Hayvanları Günü' olarak kutlanıyor.
Sitede oku
1 / 5
Şehirlerde ve yerleşim yerlerinde hayatlarını sürdürmeye çalışan sahipsiz sokak hayvanları, Türkiye`de 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında kontrolsüz nüfus artışını önlemek için belediyeler tarafından kısırlaştırılıyor.
2 / 5
Bakım ve aşılarının yapılması amacıyla hayvan bakım evlerine alınan sokak hayvanları, buralarda kimliklendirilerek sahiplendiriliyor veya alındıkları ortama geri bırakılıyor.
3 / 5
Dünya genelinde yüz milyonlarca sokak hayvanı bulunuyor ve bu hayvanların birçoğu açlık, susuzluk, hastalık ve kötü muamele gibi zor koşullar altında yaşıyor.
4 / 5
Sokak hayvanlarına yardım etmek için dünya genelinde birçok kuruluş ve gönüllü çalışma yürütüyor.
5 / 5
Bu çalışmaların birçoğu, sokak hayvanlarının sağlığı, beslenmesi, barınması ve sahiplenilmesi için destek sağlıyor. Çalışmaların bir kısmı da, sokak hayvanlarının popülasyon kontrolü için kısırlaştırma ve sterilizasyon kampanyalarını içeriyor.
Yorum yaz