Ukrayna krizi

Almanya Dışişleri Bakanı: Putin'in 360 derece dönmesi lazım

Almanya'daki koalisyon hükümetinin savaş kışkırtıcılığıyla dikkat çeken Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock yeni bir gafa imza attı. 'Ukrayna'nın güvenli olması için Putin'in 360 derece değişmesi gerektiğini' söyleyerek alay konusu olan Baerbock'un 'cehaletine' Medvedev de hayret etti.
Sitede oku
Geçen ay Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde yaptığı konuşmada "Rusya'ya karşı savaşıyoruz" sözüyle tepki toplayan Almanya'nın Yeşiller'den Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, prestijli Münih Güvenlik Konferansı'nda yeni bir gafa imza attı.
Konferansın dünkü bölümünde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba ile birlikte 'Ukrayna için vizyonlar' başlıklı bir panelde konuşan Baerbock'a, 'Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görevde kalması halinde Ukrayna'nın uzun vadede güvende olma şansının olup olmadığı' soruldu.
Almanya Dışişleri Bakanı'nın yanıtı "360 derece değişmezse, hayır" oldu.

Medvedev: Geometri uzmanıymış

Bu sözlere eski Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev, sosyal medya hesabından, "Avrupa'nın bu kadar cahil insanlar tarafından yönetilmesi çok eğlenceli" tepkisini verdi.
Baerbock'la "Geometri uzmanı olduğuna şüphe yok" diye dalga geçen Medvedev, "Pozisyonumuzu koruyoruz" diye ekledi.
DÜNYA
Medvedev: Kırım'a yönelik saldırıların ağır sonuçları olur
Panelde çatışma sonrası nasıl bir Ukrayna olacağına dair bir vizyon çizmeye çalışan Baerbock, Blinken ve Kuleba, bunun için önce Kiev'in talebi uyrınca Moskova'nın 2014'te Rusya'ya katılmak yönünde oy kullanan Kırım ve eylül ayında Rusya'ya katılmak yönünde oy kullanan Donetsk ve Lugansk ile Zaporojye ve Herson bölgelerinden koşulsuz çekilmesi gerektiği konusunda sözbirliği etti.
Ukrayna krizi
Putin yasayı imzaladı: Rusya'ya bağlanan 4 bölge, Rus eğitim sistemine dahil edildi

Ukrayna Dışişleri Bakanı: Putin'den kurtulmamız lazım

Kiev'in önceki açıklamaları yineleyen Kuleba, 'Ukrayna'nın zaferle ilgili uzun vadeli vizyonunun Rusya'nın geri çekilmesinin yanısıra zararın tazmini, suç işleyen faillerin hesap vermesini içerdiğini' söyleyerek "Ve en önemlisi Rusya'nın değişmesi gerek" dedi.
Ukrayna Dışişleri Bakanı "Putin iktidarda olduğu sürece başımız belada olacak. Görevden alınması veya emekliye ayrılması ise hepimiz için bir fırsat dönemine yol açacak" iddiasında bulundu.
Ukrayna krizi
Lavrov'la leopar emojisiyle alay etmeye çalışan Alman Dışişleri, Afrika'yı kızdırdı: Sömürgeci klişe

Rejim değişikliği konusunda fikirler muhtelif

Ancak Ukrayna'nın Batılı destekçileri, Rusya'da rejim değişikliği konusunda hemfikir değil. 2014'te Kiev'deki Batı yanlısı darbeyi büyük ölçüde yöneten ABD'nin Siyasi İşlerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, bu sonucun alınması için aleni çağrıda bulunurken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron 'böyle bir yaklaşımın başarısızlığa mahkum olduğunu' söyledi.
EKSEN
'ABD ilk raundu kazandı, uzun vadede bu yaptırımlar bumerang gibi Avrupa'yı vuracak'

Macron'dan fiyasko uyarısı

Macron, Münih Güvenlik Konferansı'nda şöyle konuştu:
"Çok sayıda kişinin rejim değişikliğini savunduğunu duyduğumda, onlara şunu sorarım: Hangi değişiklik için? Sıradaki kim? Lideriniz kim? Nasıl hayata geçecek? Son 10 yılda pek çok ülkede birçok kez rejim değişikliği yaşadık. Tam bir fiyasko."
Ukrayna krizi
Macron: Rusya'nın bozguna uğratılması fikrini asla desteklemedik
Yorum yaz