POLİTİKA

İsveç'teki nefret içerikli eyleme muhalefetten tepki: 'Provokasyon girişimini şiddetle kınıyoruz'

DSP lideri Aksakal, İsveç'te gerçekleşen nefret içerikli eylemle ilgili "Bu andan itibaren İsveç'in ne NATO ne de başka zeminlerdeki talepleri asla kabul göremez" yorumunda bulunurken, Bir tepki de CHP'den geldi. Partinin sosyal medya hesabından "Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı’na yönelik provokasyon girişimini şiddetle kınıyoruz" denildi.
Sitede oku
İsveç'in başkenti Stockholm'de PKK destekçilerinin Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan eylemlerinin ardından Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, sosyal medya hesabından tepki mesajı yayınladı.
Aksakal mesajında; "İsveç'te Türkiye Cumhurbaşkanını hedef alan PKK terör eylemi basit bir olay değildir, şiddetle kınıyorum. Bu andan itibaren İsveç'in ne NATO ne de başka zeminlerdeki talepleri asla kabul göremez. Topyekün bir saldırı sistematik olarak sürmektedir. Türkiye bataklığa odaklanmalıdır!" ifadelerini kullandı.

CHP: Şiddetle kınıyoruz

Stockholm'deki eyleme bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nden geldi. CHP'nin Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce yapılan açıklamada "İsveç'te hain terör örgütüne mensup kişilerin Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı’na yönelik provokasyon girişimini şiddetle kınıyoruz. İsveç makamlarını sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz" denildi.
POLİTİKA
İsveç'teki nefret eylemi tepki topladı, NATO'ya üyelik isteği hatırlatıldı: Verilen sözler tutulmalı
Yorum yaz