Ukrayna krizi

Zelenskiy’den Rusya vatandaşlarına yeni yaptırım: Rossiya Segodnya ve RT yöneticileri de listede

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, aralarında Sputnik'in de bağlı olduğu Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı Genel Müdürü Dmitriy Kiselev ile Rossiya Segodnya ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan’ın da bulunduğu toplam 119 Rusya vatandaşına yönelik yeni yaptırımlara ile ilgili kararnameyi imzaladı.
Sitede oku
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, genel olarak Rus sanat dünyasından ünlü isimlerin yer aldığı yeni yaptırımlar ile ilgili kararnameyi imzaladı. Böylelikle Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin daha önce almış olduğu karar uygulamaya konulmuş oldu.
Yaptırımlar özellikle varlıkların bloke edilmesini, ticari işlemlerin kısıtlanmasını, kaynak transitinin tamamen ya da kısmen kısıtlanmasını, Ukrayna üzerinden uçak seferlerinin ve kara ulaşımının kısıtlanmasını, Ukrayna'dan yurtdışına sermaye çıkışının önlenmesi, ekonomik faaliyetleri ve mali yükümlülükleri yerine getirmenin askıya alınmasını öngörüyor.
Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı Genel Müdürü Dmitriy Kiselev ile Rossiya Segodnya ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan’a yönelik yaptırımların geçerlilik süresi 10 yıl olarak belirlendi.
Yorum yaz