DÜNYA

İsveç Dışişleri Bakanı Billström: PKK ve YPG ile temas etmek için bir ajandamız yok

İsveç Dışişleri Bakanı Billström, Türkiye'nin demokrasi ile yönetilen bir ülke olduğunu ve PKK/YPG ile temas etmek için bir ajandalarının olmadığını söyledi.
Sitede oku
İsveç'te Aftonbladet gazetesine açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Türkiye ile NATO görüşmelerinin bundan önceki sosyal demokrat hükümetinden daha iyi gittiğini ve sürecin daha sorunsuz ilerlediğini kaydetti.
Billström, "PKK ve YPG ile temas şeklinde bir ajandamız yok. Bu durum Türk hükümeti tarafından da not edilmekte. Şu anda İsveç'i yöneten hükümetin de PKK/YPG'ye sempati duyanlarla da herhangi bir anlaşmaya girmesi söz konusu değil." ifadelerini kullandı.
Bir soru üzerine Billström, "Türkiye özgür seçimler yapan bir devlettir. Böylece de demokrasi kriterleri yerine getiriliyor. Örneğin insan hakları yönünden bir sorun olduğunda bunu Türk hükümetine de çekinmeden söyleriz" dedi.
DÜNYA
İsveç Başbakanı Kristersson, 7-8 Kasım'da Türkiye'yi ziyaret edecek
Muhabirin kendisine yönelttiği, “Türkiye’ye demokrasi demenin doğru olduğu sonucuna nasıl vardınız” sorusuna, “Türkiye’de özgür seçim yapılıyor. Seçimle göreve gelmiş bir hükümet var. Ve dolayısıyla Türkiye demokrasi kriterlerini dolduruyor. Fakat öbür tarafta ciddi sorunları olan bir demokrasi ve bu konu da insan hakları örgütleri tarafından izleniyor ve tartışılıyor” yanıtını verdi.
Sözcü'nün aktardığına göre Billström, bir şapka koleksiyonu olduğunu ve gittiği ülkelerden şapka aldığını söylerken şu ana kadar koleksiyonunda 25 şapka olduğunu söyledi. Billström, “Koleksiyonumda iki tane fes var. Bunlardan biri Türkiye’den diğeri de Mısır’dan” dedi. İsveçli muhabirin sorduğu, “Ankara’ya giderken fes takacak mısınız” sorusuna, “Biliyorsunuz fes Osmanlı İmparatorluğu döneminde vardı fakat sanırım Atatürk göreve gelince yasakladı. Yaratmak istediği modern Türkiye’ye uygun olmadığını düşündü” yanıtını verdi.
Billström, koleksiyonundaki şapkaları takmadığını belirterek, “Bu şapkaları hep takmıyorum. Genelde konuşulsun ve dikkat çeksin diye bu şapkaları biriktiriyorum” ifadelerini kullandı.
Yorum yaz