Avrupa'da enerji krizi

Macaristan: TürkAkım doğalgaz boru hattı operatörünün ihracat lisansı geri verildi

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, TürkAkım doğalgaz boru hattının operatörü South Stream Transport B.V.'nin AB yaptırımları nedeniyle iptal edilen ihracat lisansının geri verildiğini açıkladı.
Sitede oku
Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Avrupa Birliği'nin (AB) 18 Eylül 2022 tarihli yaptırımları nedeniyle iptal edilen Amsterdam merkezli South Stream Transport B.V. şirketine ait ihracat lisansıyla ilgili açıklama yaptı.
Szijjarto, dün Hollanda Enerji Bakanı Rob Jetten'le belirterek "Hollanda hükümetinin ihracat lisansını geri verdiğini söyledi. Bunu Gazprom da teyit etti" dedi.
29 Eylül'de Hollandalı şirketten yapılan açıklamada, "18 Eylül 2022 tarihinde uygulanmaya konan yeni yaptırımlar sonucu, Rus gazının Karadeniz üzerinden Türkiye ve Avrupa ülkelerindeki tüketicilere nakledildiği TürkAkım doğalgaz boru hattının operatörü South Stream Transport B.V. şirketinin ihracat lisansı acilen geri çağrıldı" ifadelerine yer verilmişti.
Yeni yaptırımların South Stream Transport B.V. şirketinin gaz naklini devam etmesini kısıtlamadığı belirtilen açıklamada, bu bağlamda, Türkiye ve Avrupa ülkelerindeki işletmelerin ve milyonlarca hanenin kısa ve uzun vadede etkilenmeyeceği kaydedilmişti.
Avrupa'da enerji krizi
Gazprom: Kuzey Akım boru hatlarından giden tüm doğalgaz hacmi Türkiye üzerinden gönderilebilir
Yorum yaz