DÜNYA

İsrail havalimanında panik: Patlamamış top mermisini uçakla eve götürmek istediler

ABD’li bir ailenin Golan Tepeleri’ne yaptıkları ziyarette bulduğu ve hatıra olarak yanına aldığı patlamamış top mermisi, İsrail'deki Ben Gurion Havalimanı’nda büyük paniğe yol açtı.
Sitede oku
Sosyal medyada paylaşılan ve İsrail'deki Ben Gurion Havalimanı'nda çekildiği anlaşılan videoda, yolcuların panik içerisinde kaçıştığı görüldü.
Çok geçmeden havalimanındaki paniğin patlamamış bir top mermisiden kaynaklandığı ortaya çıktı.
İddiaya göre ABD'li bir aile, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nde buldukları patlamamış bir top mermisini yanlarına almış ve hatıra olarak ABD'ye götürmek istemişlerdi.
İsrail basınının aktardığına göre dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, aileden birinin sırt çantasında tespit edilen büyük merminin havaalanında güvenlik kontrolünde tespit edildiği bildirildi. Bunun ardından yetkililer, etrafın boşaltılması çağrısı yaptı ancak çağrıyı yanlış anlayan bir yolcu, "Teröristler ateş ediyor" diye bağırmaya başladı.
Sosyal medyada yayınlanan videoda, onlarca yolcunun bağırarak kaçıştığı, birçok kişinin de kafa karışıklığı içinde çömeldiği ve yere yattığı görülüyor.
Kargaşa sırasında 32 yaşındaki bir kişinin kaçmaya çalışırken yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.
Suriye'ye ait olan Golan Tepeleri, 1967 yılındaki Altı Gün Savaşları'nda İsrail tarafından işgal edilmişti. Bölgede savaşın kalıntılarına rastlamak hâlâ mümkün.
DÜNYA
İsrail'de eski Başbakan Netahyahu'dan hükümete istifa çağrısı
Yorum yaz