Ukrayna krizi

İsveçli basketbol yıldızı, CSKA'ya transfer olduğu için milli takımdan atıldı

İsveç Basketbol Federasyonu, yıldız oyuncusu Jonas Jerebko'yu milli takımdan uzaklaştırma kararı aldı. Bunun nedeni, Jerebkon'nun iki kez EuroLeague şampiyonu olan Rus kulübü CSKA Moskova ile sözleşme imzalaması.
Sitede oku
Rusya'nın Ukrayna'daki özel operasyonunun ardından çok sayıda spor federasyonu, Rus katılımcıların uluslararası etkinliklerde yer almasını engelleme kararı aldı. Birçok yabancı sporcu Rus kulüplerinden ayrılmayı tercih etti.
İsveçli basketbol yıldızı Jonas Jerebko ise tam tersini yaptığı için ülkesinin federasyonunun yaptırımına uğradı. İsveç Basketbol Federasyonu, CSKA Moskova ile sözleşme imzalayan Jerebko'nun milli takımdan uzaklaştırılması kararı aldı.
İsveç Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Fredrik Joulamo tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yar aldı:
"Federasyon, Jonas Jerebko ile Rusya'da oynama tercihi hakkında görüşme gerçekleştirdi ve bunun İsveç basketbolunun değerleriyle ve Rusya konusundaki net duruşumuzla çeliştiğine dikkat çekti. Bu diyalogdan sonra ne yazık ki, Jonas Jerebko'nun İsveç Milli Basketbol Takımı'nı temsil edebileceği hiçbir koşul olmadığını kendisine belirtmek zorunda kaldık."

'CSKA gibi tarihi bir kulüpte oynamak bir onurdur'

Jerebko ise yaptığı açıklamada, bu hafta başlarında kamuoyuna açıklanan transferi hakkında "CSKA gibi tarihi bir kulüpte oynamak bir onurdur" dedi.
Rusya'nın Ukrayna'daki özel harekâtının başlamasından bir ay sonra CSKA'ya transfer haberi, Jerebko'nun anavatanı İsveç'te tepkilere neden olmuştu. Milli takımdan uzaklaştırılmasının yanı sıra Jerebko'nun ana sponsorlarından biri, yıldız oyuncuyla sözleşmesini tek taraflı feshettiğini duyurmuştu.
SPOR
UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı Rusya yerine Fransa'da yapılacak
Yorum yaz