SEYİR HALİ

Ekonomist Erbaş: Haziran ayında enflasyon bir nebze geri çekilebilir

Ahlatçı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Erbaş, enflasyon konusunda “Enflasyonla Mart, Nisan ve Mayıs’ta devam edeceğiz gibi duruyor. Belki Haziran aylarında bir nebze yaz ile birlikte geri çekilme olabilir ama o beklediğimiz patika şimdilik aşağı doğru oluşmayacak gibi duruyor” ifadelerini kullandı.
Sitede oku
Radyo Sputnik’te konuşan Ahlatçı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, enflasyon ve kurun seyrini ve sebep olan etkenleri Ali Çağatay’la Seyir Hali programında anlattı.
Erbaş, enflasyonun ilerleyen aylarda yönelimini “Enflasyonda bizim beklentimiz son iki aya göre Şubat etkisi diyebileceğimiz biraz da vergi indirimlerinin dahil olabildiği ve son haftaki gelişmelerini petrolün 110 dolarlara çıktığı gibi dışarıda kalabileceği enflasyon hesaplaması içinde yüzde 5-6 bir aylık enflasyon görebiliriz. Yıllık yüzde 50’nin üzerinde bir enflasyonu getirecek gibi duruyor. Kurun bu enerji tarafında son fiyat hareketleriyle bizim uyguladığımız kur korumalı sistem içerisinde dahi 14 seviyelerinin üzerinde olması ve küresel anlamda da tedarik sıkıntısının bir süre devam edeceğini düşünürsek enflasyonla Mart, Nisan ve Mayıs’ta devam edeceğiz gibi duruyor. Belki Haziran aylarında bir nebze yaz ile birlikte geri çekilme olabilir ama o beklediğimiz patika şimdilik aşağı doğru oluşmayacak gibi duruyor açıkçası” diye öngördü.
Yorum yaz