Lavrov: Göçmen krizine diyalog yoluyla çözüm bulunmalı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Belarus-Polonya ve Belarus-Litvanya sınırındaki göçmen krizinin diyalogla çözülmesi gerektiğini söyledi.
Sitede oku
Belaruslu mevkidaşı Vladimir Makey'le Moskova'da düzenledikleri ortak basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Belarus, sınırlardaki mevcut aşamada birkaç kez istişarede bulunmayı, anlaşma sağlamayı, bu sorunları uluslararası hukuk zemininde çözmeyi önerdi ancak bu durum, kamuoyunda hiçbir şekilde gündeme getirilmedi" dedi.
Lavrov, istişarelerde bulunmaktan ve olayların gerçek bulgularına dayanarak çözüm bulmaktan başka bir çıkış yolu bulunmadığını vurguladı.
Polonya-Belarus sınırında göçmen krizi
Belarus: AB yeni yaptırımların önünü açmak için Polonya sınırındaki göçmen krizini körüklüyor
Göçmen krizinde arabuluculuk konusunun Rusya'nın önüne hiçbir zaman getirilmediğini anlatan Lavrov, "Polonyalılar, Litvanyalılar veya bir başkası, olası arabuluculuk ve bu tartışmalara herhangi bir şekilde katılım konusunda bize başvurmadı" diye konuştu.
Lavrov, Varşova ve Vilnius'un Belarus'u ve aynı zamanda Rusya'yı bu olayların arkasındaki ülkeler olmakla suçlayarak ses getiren açıklamalarda bulunduklarını ve kendi 'kusursuzluklarının' tadını çıkardıklarını kaydetti. Rusya Dışişleri Bakanı, Batılı ülkelerin kendilerini büyük görme ve eylemlerinin cezasız kalacağı hissiyatını her konuda gösterdiklerinin altını çizdi.
Putin’den Merkel'e 'AB ile Minsk arasında göç krizi konusunda doğrudan görüşme başlatma' çağrısı
Yorum yaz